AddToAny

Endringer i støtteordningen for musikere og ensembler Kulturrådet vil ha miljøperspektiv med i søknader

For første gang er klimaaspektet inkludert i Kulturrådets retningslinjer. Dette er noe av det som er nytt når støtteordningen for musikere og musikkensembler endres.
- De fleste endringer skjer etter ønske og behov fra feltet, understreker Henning Mongstad, seniorrådgiver i Kulturrådet.

- Om det ikke fungerer, må dere gi tilbakemelding.

Tirsdag 13. august ble det holdt infomøte og paneldebatt om endringene i støtteordningen for musikere og musikkensembler på Kulturhuset i Oslo. I panelet satt Karl Seglem, leder for Musikkutvalget for musiker- og ensemblestøtte, Lars Petter Hagen, utvalgsmedlem i Faglig utvalg for musikk, samt de to komponistene og musikerne Hedvig Mollestad og Guro Skumsnes Moe.

De nye endringene trer i kraft fra søknadsfristen 3. september i år.

Bør vektlegge miljøvennlige turneer

En av de sentrale endringene i Kulturrådets støtteordning for musikere og musikkensembler er at miljøaspektet nå blir tatt med i søknadsvurderingen. Søkere bør vektlegge og reflektere over hvordan de kan gjennomføre turneer og prosjekter på en mer klimavennlig måte. Dette er en del av Ku

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Skoleåret er i gang. Musikk, dans og dramalinjene har en svak nedgang i søkertallet fra i fjor. Og fortsatt er rundt 70 prosent av søkerne jenter.
Musikkultur 22.08.2019
Regjeringen vil styrke de praktiske og estetiske fagene. Kompetanseheving av lærere og et tettere samarbeid mellom skole og kulturskole, er noen av tiltakene for å få det til.
Musikkultur 21.08.2019
For første gang har forskere dokumentert at hjernene til musikkterapeut og pasient synkroniseres under behandling.
Musikkultur 19.08.2019
- Kunsten er en motstemme i en tid da den politiske diskusjonen preges av forenklinger og svarthvite sannheter, mener Kristin Danielsen, direktør i Kulturrådet.
Musikkultur 15.08.2019
Komponister og utøvende musikere har en tendens til å være B-mennesker, ifølge en fersk studie fra Høgskolen i Innlandet.
Musikkultur 13.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt