AddToAny

En spennende reise

Hun har vært tillitsvalgt siden 1980-tallet, forbundsstyremedlem siden 2005 og nestleder siden 2013. Nå venter nye og spennende oppgaver for Bente Hornsrud Espenes i DNB.
Svein Åge Eriksen Foto: Sverre Jarild

- Det har vært en spennende reise. Gjennom de ulike tillitsvervene jeg har hatt både her hjemme og ute, så har jeg også fått en annen kunnskap om hvordan verden er utenfor Norge. Å forstå hvordan andre mennesker har det og betydningen av solidaritet, har gitt meg et verdifullt perspektiv i min rolle som nestleder i forbundet. Vi har mange av de samme utfordringene, men på ulik e nivå er. I den turbulente verden vi lever i, er det derfor viktigere enn noen gang å være organisert, sier Espenes.

Det er en grå og våt novemberdag. H verdagen for ansatte i forbundets sekretariat og politikere begynner etter hvert å vende tilbake etter landsmøtet. Finansfokus har invitert tidligere nestleder ut på lunsj. Vi vil gjerne vite hva som har vært blant hennes største øyeblikk som nestleder, men vi vil også vite hva hun ikke er like godt fornøyd med. Mer om dette senere.

ALLTID ENGASJERT

- Jeg har alltid hatt et engasjement for å ivareta medlemmenes rettigheter og å bidra til å gjøre en forskjell. Da jeg startet som tillitsvalgt på 1980-tallet, v ar jeg litt mer beskjeden enn jeg er i dag. Det har ikke alltid vært like lett å ta ordet på et møte, men jeg har vært heldig og gått en god skole og lært mye gjennom min karriere som tillitsvalgt.

Hun har vært tillitsvalgt siden 1980-tallet, forbundsstyremedlem siden 2005 og nestleder siden 2013. Nå venter nye og spennende oppgaver for Bente Hornsrud Espenes i DNB.

Fra 2001 ble Bente Hornsru

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Karolina Elisabeth Lindqvist lar seg inspirere av Pippi Långstrump. Pipp i tørr å utfordre, prøve ting med en ny vri, samtidig som hun har et hjerte av gull.
Finansfokus 13.12.2019
Ansatte i finansnæringen kan se frem mot en langt mer gullkantet pensjonstilværelse enn de fleste andre.
Finansfokus 12.12.2019
Vold, trusler og trakassering på jobb er et alvorlig problem. Kvinner er spesielt utsatt, også i Norge. A rbeidsmiljøloven pålegger arbeidsgiver å forebygge, men ofte mangler slike kjøreregler.
Finansfokus 11.12.2019
Antall ansatte i finansnæringen over 62 har gått ned. Det viser en fersk Fafo-rapport som har undersøkt økte aldersgrenser for stillingsvern.
Finansfokus 10.12.2019
Klimarisiko er langt mer enn flom og ekstremvær. Næringslivet vil måtte gå gjennom en stor omstilling, drevet av blant annet strengere regler for klimaavtrykk, investorer som vektlegger klima og endringer i forbrukeradferden.
Finansfokus 09.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt