AddToAny

Eksperimenterer med digitale kroner

Norges Bank eksperimenterer og tester ulike løsninger for en mulig fremtidig offisiell norsk kryptokrone.
Ifølge visesentralbanksjef Ida Wolden Bache er et mål med eksperimentfasen å finne en foretrukket løsning for Norges digitale sentralbankpenger.

Claude R. Olsen og Magne S. Otterdal

I løpet av siste fire årene har en egen arbeidsgruppe i Norges Bank publisert tre rapporter om digitale sentralbankpenger, den ferskeste kom i Norges Bank Memo våren 2021.

EKSEPERIMENTELL TESTING

Sentralbanken har besluttet å fortsette utredningen i en fjerde fase i inntil to år, i tråd med arbeidsgruppens tilrådning i den siste rapporten.

Vi er opptatt av å forsøke litt ulike løsninger.

Ida Wolden Bache, visesentralbanksjef

- Det vi skal gjøre nå er å gå i gang med eksperimentell testing av ulike tekniske løsninger for å se om de kan oppfylle de egenskapene vi mener digitale sentralbankpenger bør ha, sier Bache til Finansfokus etter hennes foredrag på Betalingsformidlingskonferansen nylig.

Hun legger til at målet med testingen også er å avdekke problemstillinger og konsekvenser som en ikke kan avdekke med rent analytisk arbeid.

ULIKE LØSNINGER

- Vil det være de samme løsningene som er prøvd ut i Sverige, Storbritannia og USA eller er det egne løsninger?

- Ikke nødvendigvis de samme, men det vil være noen fellestrekk for de løsningene som testes ut. Men vi er opptatt

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Mange bedrifter i bank, finans og forsikring legg framleis til rette for heimekontor.
Finansfokus 08.08.2022
Norsk finansbransje har ennå ikke oppdaget mulighetene som ligger i sirkulære forretningsmodeller - og risikoen med de lineære, mener Finansforbundet og Circular Norway.
Finansfokus 24.06.2022
I Nederland har Rabobank har vært pådriver for sirkulære forretningsmodeller siden 2014. I Norge er det fortsatt mulig å bli pioner innen sirkulær finans.
Finansfokus 23.06.2022
NHH-forskerne Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen har snakket om sirkulær økonomi i en årrekke. De siste årene er det blitt langt flere som lytter.
Finansfokus 22.06.2022
Sirkulær økonomi vil påvirke finansbransjen mye de neste årene. Se vår video og få en introduksjon til hva det er og hvordan det kan påvirke din arbeidsplass.
Finansfokus 21.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt