AddToAny

Eiker Ølfabrikk

Eiker Ølfabrikk
Det kommer mye bra øl fra norske bryggerier, men lite økologisk. Vi dro til Mjøndalen for ufiltrert, økologisk og godt håndverk hos Eiker Ølfabrikk - Norges største og første økologiske ølbryggeri.
VI STÅR INNE i gamle Mjøndalen Cellulosefabrikk. Det må være minst åtte meter til taket, og ståltankene ruver over oss i bryggeriet. - Jeg synes lokalet er på sitt beste når vi fyller det med levende lys, folk og musikk, sier Jonas Jensen, brygger og grunnlegger av Eiker Ølfabrikk. Flere ganger i året inviterer de inn til åpent bryggeri i den gamle fabrikken - nyttårskonsert, bryggerifest, jazz og brass og øl-battle. Selv om det er høy takhøyde i bryggeriet, bokstavelig talt, og det skinner i rent bryggeutstyr, har lokalet godt med sjel; sjarmerende fabrikkvinduer, klasserom-møbler i tre fra sekstitallet, vitrineskap fylt med ølfabrikkens mange brygg og krittavle. De utstoppede fuglene kan spottes av dem som er oppmerksomme nok.

UFILTRERT, ØKOLOGISK og godt håndverk beskriver ølet fra Mjøndalen, så vel som folka bak bryggeriet. Bygda er viktig for Eiker Ølfabrikk, som samarbeider med bønder i nærområdet og bruker lokale råvarer når de kan. Ølet 3050 er en hyllest til Mjøndalen idrettsklubb, og mjøden er laget på honning fra Eiker-bier. Maltet går til dyrefôr hos en bonde oppi dalen. Tyttebærene er selvplukka. Til og med humlen kom en stund fra dalen. Selv om humle vokser vilt flere steder i landet, finnes det knapt et norsk bryggeri som bruker norsk humle. Men Jonas ville prøve. I tre år brygget han øl på fersk økologisk humle fra Myra gård i
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt