AddToAny

Eika kutter kostnadene med 250 millioner

Eika kutter kostnadene med 250 millioner
Eika Gruppen bytter kjernebankløsning og kutter de årlige kostnadene til alliansebankene med inntil 250 millioner. Hovedtillitsvalgt Jan Flaskerud håper og tror det vil styrke alle parter i samarbeidet.
HASSE FARSTAD

Like før jul undertegnet Eika Gruppen en femårsavtale med TietoEvry om leveranse av kjernebankløsninger til lokalbankene i alliansen. Det innebærer at Eika ved utgangen av 2023 vil sette punktum for et 18 år langt partnerforhold med danske SDC. Eika Gruppen regner med at den nye avtalen vil gi alliansebankene i Eika en årlig effektivisering i kostnader på rundt 40 prosent, tilsvarende 220-250 millioner kroner. Etter de første fem år er det mulighet for forlengelser av avtalen på totalt fire år.

LOKALBANKENE STYRKET UT AV EN KREVENDE KORONATID

Lokalbankenes posisjon kommer styrket ut av en krevende koronatid. Det mener sjefen for Eika Gruppen, som nå tar sikte på økt slagkraft ved å kapitalisere på vedtatte forbedringstiltak og konvertering til ny kjernebankløsning.

Konsernsjef Hege Toft Karlsen i Eika Gruppen sier at koronatiden har vært krevende, men at den har bidratt til å flytte hele alliansen, og ikke minst kundene, et stort sprang fremover i bruk av teknologiske løsninger. Hun mener at lokalbankenes konkurransekraft er styrket gjennom 2020.

- Det å snakke med et menneske går ikke av moten, og kundekontakten til våre bankers rådgivere har vært av ekstra betydning i den tiden vi er inne i. Et nært og personlig bankkonsept har vært, og vil fortsatt være, ettertraktet og ønsket blant både personkunder og bedriftskunder, sier Hege Toft Karlsen til Finansfokus.

ET STORT STRATEGISK SKRITT

Eika-sjefen sier at det er et stort strategisk skritt å inngå en slik kjernebankavtale. Hun legger til at Eika Gruppen har sett dette fra ståstedet til de lokalbankene som skal ha en fremtid i Eika Gruppen. Gruppens viktigste mål er å tilrettelegge for ledende, konkurransedyktige lokalbanker som bidrar til lokal verdiskaping i sine områder, nå og i fremtiden.

- Vår visjon, «Vi styrker lokalbanken», har stått fast siden 2012, og er retningsgivende for våre valg og prioriteringer. Det som foranlediget forhandlingene, er at vi over noe tid har sett en utvikling som har gjort det nødvendig for oss å vurdere hva som er vårt best mulige oppsett på kjernebankområdet, sier Karlsen. Hun presiserer at Eika Gruppen forvalter et stort ansvar på vegne av alle lokalbankene i alliansen, hvor innkjøp og leverandørsammensetning er helt grunnleggende.

- Vi ser at Norge frem til nå har hatt en raskere teknologisk utvikling på bankområdet enn Danmark. Det stilles stadig større forventninger til digitale løsninger blant kundene. Da må vi sikre teknologisk utviklingskraft.

FLYTTER TILBAKE «TIL NORGE»

Eika-sjefen viser spesielt til at kravene øker til utvikling av mobilba

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

De to unge forsikringsselgerne Elias Ottosen og Erik Skar tester ut forsikring med profittgrense i traust, norsk forsikringsmarked, og troen på at pandemien har gjort oss mer prisbevisste.
Finansfokus 27.01.2021
Hvem skal forvalte din innskuddspensjon? Det spørsmålet må du ta stilling til over nyttår. Da får du din egen pensjonskonto (EPK) hos arbeidsgiver, men du kan velge å flytte din pensjon til selvvalgt leverandør.
Finansfokus 26.01.2021
Pandemien har rammet ulikt i finanssektoren. Bank- og forsikringsansatte har stort sett sluppet med skrekken, sammenlignet med andre sektorer.
Finansfokus 25.01.2021
- Jeg blir inspirert av det norske folk!
Finansfokus 22.01.2021
Finansforbundet tapte saken mot Fellesordningen for avtale festet pensjon på vegne av et medlem som fikk avslag på sin søknad om AFP.
Finansfokus 21.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt