AddToAny

Diskuterer økt fleksibilitet

Etter gjenåpningen av Norge diskuterer ledelsen og tillitsvalgte i finansnæringen hvilken fleksibilitet de ansatte kan få i valget av arbeidssted.
Magne S. Otterdal

Hvor skal det jobbes mest - ved kjøkkenbordet hjemme eller på kontoret? Diskusjon om fleksibilitet er den nye normalen både i finanssektoren og resten av Kontor-Norge.

Finansfokus har snakket med hovedtillitsvalgte i tre banker om hvordan normaliseringen på arbeidsplassene har gått i noen hektiske høstuker etter gjenåpningen av Norge.

INNTIL TO DAGER

Danske Bank var tidlig ute, etter relativt kort erfaring fra pandemien, med å beslutte at ansatte i banken skulle få mulighet til å ha en til to dager med hjemmekontor ukentlig.

Nå er det full fart mot en ny normal.

Ellen Loretzen Stene, Danske Bank

- Den er vel ikke kommet helt på «normalen», men vi skal vel heller ikke tilbake dit. Nå er det full fart mot en «ny normal». Vi diskuterer hvordan vi skal jobbe med å få en hybridløsning på plass som gagner ansatte og bedriften, skriver hovedtillitsvalgt Ellen Lorentzen Stene i en epost til Finansfokus.

Hun sier det er litt tidlig å si noe om hvordan den nye fleksibiliteten skal praktiseres, da det var først i forrige uke at alle fikk komme tilbake til kontorene.

NYE MULIGHETER

Banken har nå satt ned en arbeidsgruppe for å se på hvilke muligheter og utfordringer de har med hybridløsningen, og hvordan de

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

-Den største utfordringen er at bransjen outsourcer tjenester til lavkostland for å spare penger. Dette fører til tap av arbeidsplasser og skatteinntekter i Norge, sier Berit Stenvold, hovedtillitsvalgt i Intrum Norge.
Finansfokus 03.12.2021
Noen avlyser julebord, andre ber ansatte ta med PC-en hjem. Slik håndterer bedrifter i finans- og IT-næringen koronasituasjonen.
Finansfokus 02.12.2021
I en fersk dom har lagmannsretten fastslått at SpareBank 1 Østlandet ikke kan velte ansvaret over på kunden ved såkalt Olga-svindel. Banken er uenig.
Finansfokus 02.12.2021
Superappene vil holde brukerne hos seg så lenge som mulig. Appene som kombinerer betalingsformidling med en rekke andre tjenester, utfordrer finansnæringen og de store teknologiselskapene.
Finansfokus 30.11.2021
Norges Bank eksperimenterer og tester ulike løsninger for en mulig fremtidig offisiell norsk kryptokrone.
Finansfokus 29.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt