AddToAny

Direkte talt: Hans Geelmuyden (64)

God kondis. Jeg ville aldri sagt selv at jeg er en god leder. Jeg er svært utålmodig. Men jeg har mye kondisjon og stor arbeidskapasitet. Jeg gir meg ikke på svarte natta når jeg er i gang, det er derfor GK er blitt 32 år. Hold fast, og hold ut!
- Livet er mest rettferdig for dem som jobber hardt

Om Hans Geelmuyden

Gründer og styreleder Geelmuyden Kiese Gruppen

Alder: 64

Bosted: Oslo

Geelmuydens beste råd

Det beste er å starte for seg sjæl. Det anbefaler jeg alle å prøve. Noen tenker det er høyrisiko, og det er det selvfølgelig, men det er pinadø høy risiko ved å jobbe for en eller annen slabbedask av en eier også. Jeg kommer fra en familie med gründere, politikere og kunstnere, så det stod alltid klart for meg at det var en god løsning å være selvstendig.

Jeg har alltid hatt en dose selvtillit og har alltid vært opptatt av å være min egen herre. Jeg trives bedre på bordenden enn på langsiden. Ikke fordi jeg er guds gave til ledelsen, men fordi jeg alltid har tenkt at det er bedre å bestemme selv enn å bli bestemt over.

Det er bare i kjeften jeg ikke er konservativ. Jeg vet ikke om jeg hadde turt å starte selv dersom jeg ikke hadde fått sparken i Morgenbladet og Jo Kiese ikke hadde ringt og sagt: «Hans, nå kan vi endelig starte noe sammen.» Det gjorde vondt for meg å miste jobben som sjefredaktør i 1989, men hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg aldri kommet i gang med GK.

Om å jobbe hardt

Vet du hva, jeg har aldri trodd at livet er rettferdig, men jeg tenker det er mest rettferdig for dem som jobber hardt, for de får flest muligheter. Livet er mest urettferdig for dem som gjør minst, for de overlater skjebnen sin til andre. Jeg ser mange resignere fordi de mener at livet er urettferdig. Da trøster jeg dem med å si at Life is a bitch and then you die. Alle har uflaks en gang iblant. Alle faller. Kunsten er å reise seg.

Om tilhørighet

Mange er opptatt av lykke. Det er en oppskrift på ulykke. Lykkefølelse kommer i små blaff til dem av oss som har noen å være glad i, som gjør noe de liker, og som øyner håp. Jeg jobber med det jeg liker best, jeg skriver, tenker, diskuterer og skaper ideer sammen med andre. Å jobbe med noe du ikke liker, må være et helvete, for mye av livet er jobb.

Jeg liker å bruke T-modellen. Du har vertikale ståsteder i livet, faglige ståsteder. Det finnes absolutt bedre siviløkonomer enn meg. Min styrke er den horisontale delen av T-en. Overbygningen min er bred. Jeg er et nysgjerrig menneske, jeg snuser på masse forskjellig. Margrethe [kona] sier til meg: «Hans, hvorfor bruker du tid på dette», jeg sier: «Vet du hva, det blir Espen Askeladd», så finner jeg bukkehornet og en skosåle - og innimellom finner jeg noe jeg kan putte sammen til glede for andre.

Ledergjerningen

Du blir aldri utlært om ledelse. I gamle dager var det mange ledere som trodde de kunne definere sannheten. Nå er det ingen medarbeidere som lenger tror at det er lederens oppgave. I 2021 tror jeg en god leder er en som bruker autoriteten sin til å sikre at alle blir hørt, slik at man kan definere sannheter sammen. Det er en morsom måte å jobbe på.

Jeg ville aldri sagt selv at jeg er en god leder. Jeg er svært utålmodig. Men jeg har mye kondisjon og stor arbeidskapasitet. Jeg gir meg ikke på svarte natta når jeg er i gang, det er derfor GK er blitt 32 år. Hold fast, og hold ut!

For meg handler ledelse om å balansere handling og refleksjon. Du må jobbe lange dager, men du må få tid til å tenke også. Jeg deler folk i to, det er de som bruker, og de som bygger. Jeg er en bygger. Står du stille, blir du skutt.

Gå til mediet

Flere saker fra Magma

For unge akademikere vil pensjonsordningen du får hos arbeidsgiver, bety mye for din endelige pensjon. Sen pensjonering vil selvfølgelig også hjelpe.
Magma 24.08.2022
Det kan være både spennende og utfordrende å flytte til en ny by. Du har en ny bosituasjon, nytt studiested, og på kun kort tid skal du ha skaffet deg et helt nytt nettverk. Kanskje du til og med skal begynne i ny jobb. Studentutvalget gir deg sine beste tips til hvordan komme seg på plass i ny by.
Magma 24.08.2022
Hele 89 % av masterstudentene oppgir å ha fått fast jobb før endt utdanning. Dette er en økning på hele 29 % fra 2020, ifølge studentundersøkelsen 2022. Her er noen av dem.
Magma 24.08.2022
NINA RIIBE Administrerende direktør, Econa Utdannelse: Siviløkonom ved Karlstads universitet - Jeg skulle ønske jeg visste mer om mulighetsrommet - om
Magma 24.08.2022
Må man ha A eller B i alle fag for å få en god jobb etter studiene?
Magma 24.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt