AddToAny

- DET MÅ - NÅ HANDLING TIL

- DET MÅ - NÅ HANDLING TIL
Direktør Geir Bergskaug i Sparebanken Sør mener klimautfordringene er en av våre største utfordringer i dag. - Det haster å få til endring, sier han.
KRISTIANSAND: I 2024 blir Sparebanken Sør 200 år. I hele denne perioden har vi vært en del av landsdelen, vi har vært eid og styrt av regionen og våre kunder. Sparebankene har en historisk opprinnelse som samfunnsnyttige, og har gjennom tidene disponert deler av overskuddet til samfunnsnyttige formål. Ved å jobbe for bærekraft bidrar vi til en samfunnsnyttig utvikling. Dette er ikke noen ny måte å tenke på, men en videreføring av vår grunntanke, sier administrerende direktør Geir Bergskaug i Sparebanken Sør.
Han er klar på at klimautfordringen er noe av det aller viktigste fremover.
- Tiden er knapp, det må handling til nå. To-graders-målet er krevende å oppnå, sier han via Teams fra hjemmekontoret.

TO TANKER I HODET
For vi er midt i en krise, der aktiviteten i verden har gått kraftig ned. Det har også påvirket Co2-utslippene. Samtidig kan dette være en mulighet.
- Hvis vi klarer å ha to tanker i hodet samtidig, når vi skal tilbake til normal økonomisk vekst, kan det skape håp. Vi har nå mulighet til å tenke bærekraft som en del av løsningen fremover. Her har myndighetene et ansvar for å ha en miljøvennlig profil på tiltakene som settes i gang. Nå har vi mulighet til å skape try
Gå til mediet

Flere saker fra Finansfokus

Gjensidige har inngått en avtale med TataConsultancyServices (TCS) for å se om de kan få fart på digitaliseringsarbeidet og om noen arbeids oppgaver kan outsources.
Finansfokus 21.09.2020
Handelsbanken slutter nå å tilføre overskuddsdelingssystemet Oktogonen mer midler. Det liker hovedtillitsvalgt Christer Enersen dårlig. - Vårt eierskap og påvirkningsmulighet forvitrer gjennom dette, sier han.
Finansfokus 18.09.2020
Siv Seglem styrer finansnæringens autorisasjoner og drømmer om automatisk stenografi.
Finansfokus 18.09.2020
35 ansatte i SpareBank 1 Nord-Norge (SNN) blir berørt når banken legger ned 16 kontorer ved årsskiftet. De tillitsvalgte arbeider for at alle som ønsker det får beholde jobbene sine.
Finansfokus 17.09.2020
Utenlandske bankfilialer bremser kraftigere i utlånene til norske personkunder enn norske banker. Det viser tall fra Finanstilsynet i et første halvår preget av koronakrise.
Finansfokus 17.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt