AddToAny

Det gode tilbehøret

Det gode tilbehøret
Lager du sauser og tilbehør fra bunn vet du akkurat hva de inneholder. I mange ferdigsauer er det mye sukker og mange E-stoffer som gjør at de holder seg nesten uendelig. Lag dem selv, det er sunnere og det smaker mye bedre også.
CHILISAUS

Sjekk hvor sterke chiliene er, er de krutt, kan du erstatte noe med paprika. Men litt sterkt skal det være. Sausen passer til kylling, fisk, sjømat, vårruller eller nudelsalat. Den ferdigkjøpte inneholder veldig mye sukker og fem forskjellige E-stoffer. Lager du den selv har du bedre kontroll over hva du dypper vår- eller sommerrullene i. Dette gir ca. 3 dl saus. Du kan bare gange opp hvis du vil lage mer. Sausen holder seg noen uker i kjøleskapet.



1,5 dl epleeddik 2 dl agavesirup 3 dl vann 3 ss asiatisk fiske- eller østersaus (ikke øko) 1 ss ketjap manis (ikke øko) 4 hvitløkfedd, finhakket 4 røde chili, finhakket med frø 1 stor sjalottløk, finhakket 1 ss frisk ingefær, revet 1 ss maisstivelse



• Ha alle ingrediensene, utenom maisstivelsen, i en gryte.

• Kok opp og la blandingen koke til den er redusert til ca. det halve.

• Trekk kjelen av platen, bland inn maisstivelsen utrørt i litt kaldt vann og kok forsiktig til den tykner.

• Ha sausen over p
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Å dyrke sin egen mat skjerper bevisstheten om globale matssystemer og skaper solidaritet med småbønder, selvbergere og bybønder også i land langt borte. Dessuten er det matsuverenitet i praksis, skriver Kari Gåsvatn.
Ren Mat 15.06.2020
Det blåser en ny, varm vind gjennom landbrukets enger verden over. Den synger om karbonlagring og jordoppbygging. Og refrenget handler om det regenerative landbruket. Hva er det egentlig, og hvordan kan vi nynne med og benytte oss av dette i kjøkkenhagen?
Ren Mat 15.06.2020
Ikke forkultivert småplanter eller sådd ute enda? Det er fremdeles håp for en liten kjøkkenhage.
Ren Mat 15.06.2020
Foto Solhatt Økologisk Hagebruk På bildet Tidlig Grønn Sabel Bylandbruket hører hjemme i et bærekraftig matsystem. Lets grow it! ELISABETH FAGERLAND
Ren Mat 15.06.2020
Oppfølgeren til favorittkokeboka
Ren Mat 15.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt