AddToAny

Det er bare én ting som skiller Lotte Tvedt fra andre advokater. Hun kan ikke se

Det er bare én ting som skiller Lotte Tvedt fra andre advokater. Hun kan ikke se
Egentlig var hun skeptisk til å bli advokat, og trodde det skulle bli vanskelig på det menneskelige planet. Nå har hun straks bevilling.
Hun løper i trappene med høyhælte sko, som en hvilken som helst annen advokat. Hun beveger seg raskt og trygt rundt som om hun kan se alle hjørner, terskler, kriker og kroker. Det eneste som avslører henne er den hvite stokken. Advokatfullmektig Lotte Tvedt er nemlig blind.

Hun jobber for Regjeringsadvokaten, og om noen uker håper hun å ha bevillingen i boks. Da har hun vært fullmektig i to år, med 26 hovedforhandlinger i norske domstoler, samt saker for både EU-domstolen og EFTA-domstolen. I tillegg driver hun med rådgivning.

- Mitt og Regjeringsadvokatens mål er at når jeg er på jobb, skal det at jeg er blind være noe som andre i minst mulig grad tenker på. Ikke fordi det er noe hemmelig, og det er helt umulig å unngå, men det skal i minst mulig grad prege det som sees utad, sier Tvedt.

Dette er hun såpass flink til at enkelte ikke oppdager det.

- Jeg hadde en lagdommer som satt en hel ankeforhandling og ikke fikk det med seg. Noen av mine milepæler er når folk glemmer det. Mange har ikke møtt en som er blind før, og opplever det som fremmed. Det er min jobb å forsøke å bygge ned den fremmedheten. Derfor synes jeg det er kjempestas når noen spør om å få låne en penn, eller går på meg fordi de glemmer at jeg ikke ser at de kommer.

Små forskjeller

Regjeringsadvokaten driver i hovedsak med prosedyre og advokatene her er mye i retten. Samtidig er de

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Vi setter stor pris på denne anerkjennelsen, sier redaktør Nina Schmidt.
Advokatbladet 25.11.2020
- Vi i Senterpartiet kjem til å halde fram med å informere om kva konsekvensane av regjeringas domstolreform vil bli, skriv Jenny Klinge (Sp) i dette innlegget.
Advokatbladet 25.11.2020
- Viktigere å få en stopp på ekskluderende holdninger utelukkende basert på utseende, hudfarge og aksent, skriver jusstudent Assia Chelaghma.
Advokatbladet 25.11.2020
Fire kvinnelige advokater i eksklusivt selskap på Kapitals nye talent-oversikt «40 under 40».
Advokatbladet 25.11.2020
Barnevernssaker kan ikke behandles på bare én dag i retten, ifølge Advokatforeningen, som mener forslaget til ny rettshjelpslov likevel er svært mye bedre enn dagens ordning.
Advokatbladet 25.11.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt