AddToAny

Det avgjørende førsteinntrykket: Hvilken barnehage ville du valgt?

Det avgjørende førsteinntrykket: Hvilken barnehage ville du valgt?
Ofte er et førsteinntrykk vanskelig å snu, skriver Jeanette Sjetne. De aller fleste av oss tar inn over oss, vurderer, tenker og tar avgjørelser i løpet av svært kort tid hver eneste dag. Ofte er et førsteinntrykk svært vanskelig å snu.
Vi har lett for å selv sørge for at førsteinntrykket vårt stemmer, ved at vi skaper en sannhet rundt det vi har sett og opplevd. Vi skaper en sannhet som selv etter lang tid ofte er svært lik den vi opplevde første gang.

Så hva betyr dette i barnehagen?

Martes barnehage

Hastende på vei inn i barnehagen prøver Marte å få oversikt over om det er noe ny info på døra, informasjon om velkomstmøte i august henger der fortsatt selv om kalenderen nå viser oktober, en bursdagslapp for Jesper som ble 4 år for en uke siden henger på halv tolv og Marte snubler over vått regntøy og støvler når hun går inn døren. En eim av svette støvler og leire sniker seg inn i nesen mens hun raskt prøver å få et overblikk over om klærne i hyllen til barnet hennes er rent eller skittent, der det ligger i en haug på gulvet sammen med andres klær. Midt i haugen ligger en lapp om at «Jeg trenger skiftetøy».

- Er den til meg eller en av de andre foreldrene?

Marte titter inn på ett av rommene, lekene flyter og midt på gulvet omringet av dyr, togbaner, legoklosser og mye mer ligger Thomas på gulvet og tegner, en gjeng andre kaster leker på hverandre mens de ler godt. En voksen står og tørker av bordet i hjørnet av rommet etter f

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

- Vi mener profitt i barnehage må begrenses, og vi vil styrke ideelle og offentlig aktører.
article_web barnehage.no 15.10.2018
Tiltakene flere barnehager og skoler bruker mot «uønsket» oppførsel kan være skadelige.
article_web barnehage.no 15.10.2018
- Vi ser nå at de to landene beveger seg mer mot hverandre, sier førstelektor Åsta Birkeland til NTB. Birkeland er koordinator for et samarbeid mellom Høgskulen på Vestlandet og kinesiske forsknings- og utdanningsmiljøer om barnehage.
article_web barnehage.no 15.10.2018
Tenk å bli tatt i mot med et smil, med interesse, med et åpent fang - hver dag. Tenk hvor heldige de er!", skriver pappa Lars Zachariassen. Her er hans takk til de ansatte i barnehagen. 7302 kroner. Barnehageutgifter. Hver eneste måned.
article_web barnehage.no 15.10.2018
- Mye av læringen foregår gjennom sang. Spesielt for de minste barna. Så lenge det ikke er en tøysete låt, er det viktig at det vi synger en sant. NRK meldte søndag at Norsk Vegansamfunn reagerer på sanger som blir sunget i norske barnehager.
article_web barnehage.no 15.10.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt