AddToAny

DER FINE ORD OMGJØRES I PRAKSIS

- Det er gøy å kunne få vise fram at det går an å få til god matomsorg i en stor kommune også, med sentralkjøkken og hvor det er mange som må jobbe sammen for at resultatet skal bli bra, sier Vegar Bakken-Løvaas, avdelingsleder for avdeling for kjøkken og matomsorg i Lillestrøm kommune.
Nylig mottok han Matomsorgsprisen 2021 på vegne av hele avdelingen. Og gleden var stor.
- Da Leve hele livet-reformen ble lansert, tenkte vi faktisk at prisen kunne være innen rekkevidde. Mange av de foreslåtte tiltakene i reformen har vi allerede innført gradvis gjennom flere år. Vi opplevde det som en bekreftelse på at vi er på riktig spor, sier Bakken-Løvaas, som ble ansatt i tidligere Skedsmo kommune i 2010.
Juryleder Ivar Villa sa blant annet dette under prisutdelingen: - Juryen er imponert over måten prisvinneren arbeider på, måten fine ord i stortingsmeldinger og ernæringsstrategier omgjøres i praksis. For prisvinneren tenker helhetlig. De ser ting i sammenheng og samarbeider på tvers av tradisjonelle skillelinjer.

EN MAL Å BYGGE PÅ
Med sammenslåing av Skedsmo, Fet og Sørum til Lillestrøm kommune, består storkommunen nå av 90 000 innbyggere og totalt syv sykehjem. Samtlige sykehjem har lokale kjøkken med ansatt kokk. Hovedkjøkkenet lager 850 middager hver dag. De drifter også flere kantiner, deriblant rådhuskantinen, og en nærmiljøkafe. 300 middager går til hjemmeboende.
- Selv om dette ikke er en lovpålagt tjeneste, har Lillestrøm kommune prioritert dette. Med tanke på forebygging og behandling av underernæring er dette et vikti
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt