Kjøkkenskriveren
14.12.2021
- Det er gøy å kunne få vise fram at det går an å få til god matomsorg i en stor kommune også, med sentralkjøkken og hvor det er mange som må jobbe sammen for at resultatet skal bli bra, sier Vegar Bakken-Løvaas, avdelingsleder for avdeling for kjøkken og matomsorg i Lillestrøm kommune.
Nylig mottok han Matomsorgsprisen 2021 på vegne av hele avdelingen. Og gleden var stor.
- Da Leve hele livet-reformen ble lansert, tenkte vi faktisk at prisen kunne være innen rekkevidde. Mange av de foreslåtte tiltakene i reformen har vi allerede innført gradvis gjennom flere år. Vi opplevde det som en bekreftelse på at vi er på riktig spor, sier Bakken-Løvaas, som ble ansatt i tidligere Skedsmo kommune i 2010.
Juryleder Ivar Villa sa blant annet dette under prisutdelingen: - Juryen er imponert over måten prisvinneren arbeider på, måten fine ord i stortingsmeldinger og ernæringsstrategier omgjøres i praksis. For prisvinneren tenker helhetlig. De ser ting i sammenheng og samarbeider på tvers av tradisjonelle skillelinjer.
EN MAL Å BYGGE PÅ
Med sammenslåing av Skedsmo, Fet og Sørum til Lillestrøm kommune, består storkommunen nå av 90 000 innbyggere og totalt syv sykehjem. Samtlige sykehjem har lokale kjøkken med ansatt kokk. Hovedkjøkkenet lager 850 middager hver dag. De drifter også flere kantiner, deriblant rådhuskantinen, og en nærmiljøkafe. 300 middager går til hjemmeboende.
- Selv om dette ikke er en lovpålagt tjeneste, har Lillestrøm kommune prioritert dette. Med tanke på forebygging og behandling av underernæring er dette et vikti
Gå til mediet- Da Leve hele livet-reformen ble lansert, tenkte vi faktisk at prisen kunne være innen rekkevidde. Mange av de foreslåtte tiltakene i reformen har vi allerede innført gradvis gjennom flere år. Vi opplevde det som en bekreftelse på at vi er på riktig spor, sier Bakken-Løvaas, som ble ansatt i tidligere Skedsmo kommune i 2010.
Juryleder Ivar Villa sa blant annet dette under prisutdelingen: - Juryen er imponert over måten prisvinneren arbeider på, måten fine ord i stortingsmeldinger og ernæringsstrategier omgjøres i praksis. For prisvinneren tenker helhetlig. De ser ting i sammenheng og samarbeider på tvers av tradisjonelle skillelinjer.
EN MAL Å BYGGE PÅ
Med sammenslåing av Skedsmo, Fet og Sørum til Lillestrøm kommune, består storkommunen nå av 90 000 innbyggere og totalt syv sykehjem. Samtlige sykehjem har lokale kjøkken med ansatt kokk. Hovedkjøkkenet lager 850 middager hver dag. De drifter også flere kantiner, deriblant rådhuskantinen, og en nærmiljøkafe. 300 middager går til hjemmeboende.
- Selv om dette ikke er en lovpålagt tjeneste, har Lillestrøm kommune prioritert dette. Med tanke på forebygging og behandling av underernæring er dette et vikti