AddToAny

Danske Bank kutter 257 i Norden

Danske Bank kutter 257 i Norden
Det danske Finansforbundet går kraftig i rette med Danske Banks kuttbeslutning der 257 ansatte mister jobben. De mener kuttene nærmer seg det «absurde.»
Jørn-Arne Tomasgard

Torsdag kom nyhetene om at 257 ansatte mister jobben i Danske Bank for å oppnå sparemålene i 2023-planene. 26 av disse er ansatt i Norge, 155 i Danmark, 35 i Sverige og 41 i Finland.

Kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen i Danske Bank Norge bekrefter til Finansfokus at det ikke finnes andre jobber i systemet til alle de berørte.

Hovedtillitsvalgt i Finansforbundets Ellen Lorentzen Stene i den norske avdeling av Danske Bank sier til Finansfokus at de forventer at det blir benyttet frivillige løsninger og naturlig avganger i denne prosessen.

- Vi som tillitsvalgte og ledelsen i banken har i lengre tid vært igjennom tunge drøftelser, der vi har brukt vårt mandat for å unngå å miste gode medarbeidere. Dessverre så har vi ikke klart å spare alle. Det som er viktig er at vi tar vare på alle som blir berørt. Vårt mandat er å begrense skadeomfanget. Vi forventer at det blir benyttet frivillige løsninger og naturlig avganger i denne prosessen, skriver hun i en epost til Finansfokus.

KRITISK TIL BESLUTNING

Det danske Finansforbundet går langt hardere ut mot kuttvarselet og sier i en pressemelding at det nærmer seg det «absurde». De mener banken trenger alle gode krefter for å rette på omdømmet.

«Som en del av Danske Banks spareplaner er 257 ansatte på konsernnivå, hvorav rundt 150 i Danmark, i dag permittert. Å si opp flere ansatte i dagens situasjon nærmer seg det absurde», heter det i pressemeldingen, fritt oversatt fra dansk.

- Både beslutning og timing er veldig vanskelig å forstå. Besparelser i en sektor som finanssektoren, hvor det de siste årene har vært store kutt, er generelt ikke en særlig fornuftig vei fremover, og i dette tilfellet nærmer det seg det absurde. Danske Banks ansatte har stått i skuddlinjen i mange saker om banken. Derfor er dypt paradoksalt at de da også velger å si opp ansatte midt i en veldig aktuell sak, der problemene ser ut til i stor grad å skyldes press på ressurser, sier Kent Petersen, styreleder i det danske Finansforbundet.

«SKANDALER OG ROT»

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Hvem skal forvalte din innskuddspensjon? Det spørsmålet må du ta stilling til over nyttår. Da får du din egen pensjonskonto (EPK) hos arbeidsgiver, men du kan velge å flytte din pensjon til selvvalgt leverandør.
Finansfokus 26.01.2021
Pandemien har rammet ulikt i finanssektoren. Bank- og forsikringsansatte har stort sett sluppet med skrekken, sammenlignet med andre sektorer.
Finansfokus 25.01.2021
- Jeg blir inspirert av det norske folk!
Finansfokus 22.01.2021
Finansforbundet tapte saken mot Fellesordningen for avtale festet pensjon på vegne av et medlem som fikk avslag på sin søknad om AFP.
Finansfokus 21.01.2021
Skadede mobiltelefoner er en tikkende miljøbombe. Nå tar Fremtind nye grep og reduserer klimaavtrykket med 3 500 tonn CO2 hvert år.
Finansfokus 20.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt