AddToAny

Cyber-kriminalitet i endring

Ifølge Finanstilsynet kjem det stadig nye metodar for digitale innbrot, og til dømes den kraftige auken i utkontraktering av IKT-verksemd har skapt eit meir kompleks risikobilete.
Sjølv om pandemien og Ukraina-krigen bekrefta ein robust norske cyber-tryggleik, er det ingen grunn til å ta det med ro.

Ifølgje seksjonssjef for IT og betalingstenester i Finanstilsynet, Olav Johannessen kom det i fjor over 170 meldingar frå finansføretak om utkontraktering. Denne utviklinga med aktivitet på fleire plattformer med auka kompleksitet har resultert i eit meir samansett risikobilete.

Vil du ha siste nytt fra finansbransjen? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev!

Johannessen presenterte nyleg sine årlege vurderingar med omsyn til risiko og sårbarheit i finanssektoren. Konklusjonen frå tilsynet er at dei norske finansbedriftene har halde stand mot truslane, medan omfanget av alvorleg kriminalitet var på nivå med 2020.

NYE TYPER ÅTAK

Finanstilsynet meiner det er vanskeleg å trekke ei grense mellom truslar frå kriminelle organisasjonar på den eine sida og framand etterretning på den andre. Kriminelle miljø sel ofte tenester til statlege aktørar. Åtaka blir orga

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Norsk finansbransje har ennå ikke oppdaget mulighetene som ligger i sirkulære forretningsmodeller - og risikoen med de lineære, mener Finansforbundet og Circular Norway.
Finansfokus 24.06.2022
I Nederland har Rabobank har vært pådriver for sirkulære forretningsmodeller siden 2014. I Norge er det fortsatt mulig å bli pioner innen sirkulær finans.
Finansfokus 23.06.2022
NHH-forskerne Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen har snakket om sirkulær økonomi i en årrekke. De siste årene er det blitt langt flere som lytter.
Finansfokus 22.06.2022
Sirkulær økonomi vil påvirke finansbransjen mye de neste årene. Se vår video og få en introduksjon til hva det er og hvordan det kan påvirke din arbeidsplass.
Finansfokus 21.06.2022
I snitt får to av tre ansatte ett eller flere lønnstrinn i løpet av et år. Nå er det innspurt i de lokale lønnsoppgjørene i bedriftene. Her er det mer å hente etter nok et år med rekordresultater.
Finansfokus 21.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt