AddToAny

Brutalt sjokk for næringslivet

Brutalt sjokk for næringslivet
Koronaviruset har snudd hverdagen opp ned for rådgiverne på bedriftsmarkedet. - Vi møter mye uro og usikkerhet, noen ganger fungerer vi nesten som psykologer i møtet med kundene, sier Karen Nilsen i Sparebanken Vest.
Sjur Anda

- Dette har vært et brutalt sjokk for næringslivet, som nå prøver å skape seg et nytt fotfeste. Da ringer de gjerne til oss, og vi har på mange måter fungert litt som psykologer. Det er mye uro og usikkerhet. Bedriftene lurer på om banken er der og hva vi kan bidra med. De fleste klarer seg greit nå, men det er stor usikkerhet, særlig på tidsperspektivet for denne krisen. Mange lurer også på disse krisepakkene fra staten, sier Njål Sk å r, regiondirektør BM i Rogaland i Sparebanken Vest (SPV).

Foreløpig har de ikke så mange svar å komme med.

- Vi vet ikke så mye mer enn det som står på nett foreløpig, sier Skår, - Bankene skal behandle lånesøknader til kriselånspakken på 50 milliarder, når det gjelder kontantstøtten er det myndighetene som har ansvaret.

Og her har han et hjertesukk.

- Bedriftene trenger ikke mer lån for å overleve, de trenger kontant tilskudd.

NY HVERDAG

Banksjef Karen Nilsen er en av de som til vanlig farter rundt til næringslivet i distriktet. Arbeidshverdagene som har vært fulle av møter med bedrifter, revisorer og næringslivsaktører, består plutselig av å sitte på hjemmekontor.

- Vi bruk er mye telefon og Skype. Det er jo kjekt å se kundene. Når dette kom var vi enda mer proaktive enn tidligere. H ver enkelt bedriftsrådgiver ringer sine kunder for å høre hvordan det går. Det handler om å skape trygghet overfor våre kunder at SPV er der, også når det blåser. Vi hadde en formening om hvem

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Pandemien har rammet ulikt i finanssektoren. Bank- og forsikringsansatte har stort sett sluppet med skrekken, sammenlignet med andre sektorer.
Finansfokus 25.01.2021
- Jeg blir inspirert av det norske folk!
Finansfokus 22.01.2021
Finansforbundet tapte saken mot Fellesordningen for avtale festet pensjon på vegne av et medlem som fikk avslag på sin søknad om AFP.
Finansfokus 21.01.2021
Skadede mobiltelefoner er en tikkende miljøbombe. Nå tar Fremtind nye grep og reduserer klimaavtrykket med 3 500 tonn CO2 hvert år.
Finansfokus 20.01.2021
Finansforbundet utreder nå mulighetene for - og konsekvensene av - å innføre 6-timers arbeidsdag eller 4-dagers arbeidsuke med full lønnskompensasjon.
Finansfokus 19.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt