AddToAny

Brutalt sjokk for næringslivet

Brutalt sjokk for næringslivet
Koronaviruset har snudd hverdagen opp ned for rådgiverne på bedriftsmarkedet. - Vi møter mye uro og usikkerhet, noen ganger fungerer vi nesten som psykologer i møtet med kundene, sier Karen Nilsen i Sparebanken Vest.
Sjur Anda

- Dette har vært et brutalt sjokk for næringslivet, som nå prøver å skape seg et nytt fotfeste. Da ringer de gjerne til oss, og vi har på mange måter fungert litt som psykologer. Det er mye uro og usikkerhet. Bedriftene lurer på om banken er der og hva vi kan bidra med. De fleste klarer seg greit nå, men det er stor usikkerhet, særlig på tidsperspektivet for denne krisen. Mange lurer også på disse krisepakkene fra staten, sier Njål Sk å r, regiondirektør BM i Rogaland i Sparebanken Vest (SPV).

Foreløpig har de ikke så mange svar å komme med.

- Vi vet ikke så mye mer enn det som står på nett foreløpig, sier Skår, - Bankene skal behandle lånesøknader til kriselånspakken på 50 milliarder, når det gjelder kontantstøtten er det myndighetene som har ansvaret.

Og her har han et hjertesukk.

- Bedriftene trenger ikke mer lån for å overleve, de trenger kontant tilskudd.

NY HVERDAG

Banksjef Karen Nilsen er en av de som til vanlig farter rundt til næringslivet i distriktet. Arbeidshverdagene som har vært fulle av møter med bedrifter, revisorer og næringslivsaktører, består plutselig av å sitte på hjemmekontor.

- Vi bruk er mye telefon og Skype. Det er jo kjekt å se kundene. Når dette kom var vi enda mer proaktive enn tidligere. H ver enkelt bedriftsrådgiver ringer sine kunder for å høre hvordan det går. Det handler om å skape trygghet overfor våre kunder at SPV er der, også når det blåser. Vi hadde en formening om hvem

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

- Den viktigste egenskapen er at jeg er veldig møysommelig, men samtidig veldig effektiv.
Finansfokus 29.05.2020
- Norsk e banker er solid e og har gjennom mange år bygget opp mye kapital for å kunne bistå sine kunder.
Finansfokus 29.05.2020
Norske banker hadde i første kvartal de høyeste tapene siden bankkrisen for 30 år siden. - Det må tas høyde for at det kan bli betydelige utlånstap og svekket lønnsomhet i bankene i tiden fremover, sier finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen.
Finansfokus 28.05.2020
600 medlemmer sendte umiddelbart inn søknad da Finansforbundet nylig tilbød 20 gratis studieplasser på BI-studiet D igital F orretni ngsforståelse. Det tok bare noen minutter før gratisplassene bl e revet bort.
Finansfokus 25.05.2020
Sheila Mann synes politikerne har gått fra å være veldig opptatt e av å krangle med hverandre til å stå samlet i en krise. Hun kjente på skikkelig stolthet da statsminister en hadde en egen pressekonferanse for barna.
Finansfokus 22.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt