AddToAny

Bruk gulroten

Bruk gulroten
En kjøkkenhage har like mye læring som den har mat.
ALT VAR på stell da jeg plantet i våres. Jeg lagde et lite kart over kjøkkenhagen. Her var det hjertesalat, her var det frisée. Litt ruccola her, dill her, estragon rett under døra, fire typer squash, sju typer tomater og flere sorter erter. Det var i mai.
Da jeg kom tilbake til småbruket mitt i Farsund for å feriere, og nyte fruktene av mitt arbeid, hadde jeg en viss glede av kartet. Dessverre var det mest en akademisk, eller i beste fall sentimental, glede. På samme måte som en arkeolog som avdekker en gammel bosetning, brukte jeg kartet til å finne minnene om mine gode intensjoner. Kombinasjonen av sommerens varme og tørke, og vanningsanleggets temperament hadde ført til at bare de sterkeste plantene hadde overlevd.
OG DE STERKESTE - det er alltid ugras. En tomatplante som hadde vært femten centimeter da jeg plantet den hadde rukket å vokse til en høyde av - jeg fant fram en tommestokk for å være sikker på at øynene mine ikke bedro meg - fjorten og en halv centimeter. To rader med bondebønner var redusert til fem planter. Jeg måtte legge en ny og mindre ambisiøs plan; redde det som red
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt