Kjøkkenskriveren
07.09.2018
Både det offentlige og norske forbrukere stiller strengere krav til at maten som serveres er bærekraftig. - Foodscape er en viktig arena for å lære mer om dette, sier leder Arnt Steffensen i Kost- og ernæringsforbundet.
På åpningskonferansen til Foodscape er det nettopp faglig påfyll og oppdatering som vil stå i fokus. Der vil en rekke av de viktigste sidene ved bærekraftarbeidet bli presentert og diskutert. Fiskeriminister Harald Tom Nesvik kommer, det samme gjør Innovasjon Norge, eksperter, gründere og mat- og drikkebransjen.
Les merI hvor stor grad vurderer norske forbrukere og utenlandske turister bærekraften i maten de spiser? Hvor godt ligger bransjen an til å nå bærekraftmålene Norge har forpliktet seg til?
Dette er noen av problemstillingene som vil bli drøftet. Næringen vil også få viktig informasjon om hvordan bærekraft vil stå på agendaen for fremtidige offentlige innkjøp.
- Årets viktigste arena
Fordi både kundene og det offentlige stiller strengere krav til bærekraftig mat og drikke, har både NHO Reiseliv og Kost- og ernæringsforbundet engasjert seg i Foodscape.
Til sammen representerer de to organisasjonene nesten hele bredden i det norske serveringstilbudet - fra hoteller og restaur