AddToAny

- Bransjen bør kjenne sin besøkelsestid

- Bransjen bør kjenne sin besøkelsestid
Både det offentlige og norske forbrukere stiller strengere krav til at maten som serveres er bærekraftig. - Foodscape er en viktig arena for å lære mer om dette, sier leder Arnt Steffensen i Kost- og ernæringsforbundet.
På åpningskonferansen til Foodscape er det nettopp faglig påfyll og oppdatering som vil stå i fokus. Der vil en rekke av de viktigste sidene ved bærekraftarbeidet bli presentert og diskutert. Fiskeriminister Harald Tom Nesvik kommer, det samme gjør Innovasjon Norge, eksperter, gründere og mat- og drikkebransjen.

I hvor stor grad vurderer norske forbrukere og utenlandske turister bærekraften i maten de spiser? Hvor godt ligger bransjen an til å nå bærekraftmålene Norge har forpliktet seg til?

Dette er noen av problemstillingene som vil bli drøftet. Næringen vil også få viktig informasjon om hvordan bærekraft vil stå på agendaen for fremtidige offentlige innkjøp.

- Årets viktigste arena

Fordi både kundene og det offentlige stiller strengere krav til bærekraftig mat og drikke, har både NHO Reiseliv og Kost- og ernæringsforbundet engasjert seg i Foodscape.

Til sammen representerer de to organisasjonene nesten hele bredden i det norske serveringstilbudet - fra hoteller og restaur

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt