Kjøkkenskriveren
06.02.2018
Den gamle papirutgaven av Opplæringsboka er en saga blott. For to år siden ble den tatt i bruk i digital form i Agder.
- V i må ta inn over oss at dagens lærlinger har et mer fortrolig forhold til digitale verktøy enn en tykk oppslagsbok som de må bla og lete i. Vi må også ta inn over oss at mange av lærlingene er mentalt ferdige med skolegang når de kommer ut i praksis. Vi innprenter at vi jobber på kjøkkenet, og dokumenterer i Opplæringsboka. Altså prøver vi å minimalisere følelsen av skole. Dette er en av hovedgrunnene til at vi innførte Opplæringsboka i digital form, sier opplæringskonsulent Svein Terje Greibesland ved Opplæringskontoret for Resepsjon, Restaurant og Matfag i Agder.
Opplæringskontoret ser på endringen som en naturlig utvikling i det å dokumentere tilegnet kunnskap. Samtidig gir det Opplæringskontoret en mye bedre mulighet til å få oversikt over hvordan lærlingene fortløpende står i forhold til fremdrift i opplæringsplanen. Før var dette noe som skjedde ved hver halvårsevalueri
Gå til medietOpplæringskontoret ser på endringen som en naturlig utvikling i det å dokumentere tilegnet kunnskap. Samtidig gir det Opplæringskontoret en mye bedre mulighet til å få oversikt over hvordan lærlingene fortløpende står i forhold til fremdrift i opplæringsplanen. Før var dette noe som skjedde ved hver halvårsevalueri


































































































