AddToAny

Bankbursdag over hele Midt-Norge

SpareBank 1 SMN slår på stortromma når 200 år skal feires. I dag er selve bursdagen, men konsernsjefen vil feire hele året - og de positivt krevende tillitsvalgte og ansatte jubler med på festen.
TRONDHEIM: Med et hovedkontor som er tuftet på 900 år gamle kirkeruiner i Søndre gate i Trondheim har SMN et ekstra tungt historisk sus over seg. Markeringen av alt det historiske er i det hele tatt klart og tydelig på bankens egne nettsider.

I år har den midtnorske storbanken funnet god grunn til å ettertrykkelig markere det anselige antall år som er gått siden Jakob Roll 26. mai 1823, sammen med 43 andre av byens mannlige næringsdrivende etablerte Trondhjems sparebank, slik at datidens vanlige folk skulle få muligheten til å både spare og låne penger.

Bursdagsfeiringen startet dagen før dagen fredag 26. mai, med blant annet Næringsdriv-konferansen i Ålesund, der en rekke næringslivstopper og oljefondsjefen var trekkplaster. Listen over lokale eventer fra Berkåk til Ålesund er fyldig, og konsernsjef Jan-Frode Janson opplyser til Finansfokus at et bra antall millioner kroner nå satses på jubileet både på selveste dagen og utover året.

TILLITSVALGTE FEIRER OGSÅ

Finansforbundets medlemmer og tillitsvalgte feirer også historien til den voksende bankkjempen med hovedkontor i trønderhovedstaden.

- Det er med stolthet at en jobber i en bedrift som har vart i 200 år og som har en sånn stor samfunnsmessig betydning i Midt-Norge, sier hovedtillitsvalgt Inge Lindseth til Finansfokus.

STOLTE ANSATTE FEIRER: Hovedtillitsvalgt Inge Lindseth mener Finansforbundet gjennom samspill og dialog har bidratt til en god utvikling av banken og konsernet som med sine 200 år vokser kraftig i landets midte. (Foto: Finansforbundet.)

- Hvorfor svi av så mye penger på en feiring?

- Ja, vi bruker en del tid og ressurser på denne markeringen sammen med lokalmiljøene og samfunnet som er en stor eier i vår bank. Det vil være ulike arrangement rundt omkring i våre markedsområder. Til høsten er det planlagt et konsernarrangement hvor alle ansatte er invitert, og hvor man feirer jubileet, slik vi nå gjør med våre kunder og befolkningen i Midt-Norge.

- Hva har fagforeningen betydd for utviklingen banken?

Fagforeningen har hatt en stor betydning fordi vi gjennom samspill og dialog har bidratt til en god utvikling av banken og konsernet.

Inge Lindseth, hovedtillitsvalgt, SMN

- Fagforeningen har hatt

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

- Norske bankledere med Kjerstin Braathen i DNB i spissen skryter av store renteinntekter og svært gode marginer. Det er umusikalsk når mange låntakere, og spesielt unge, sliter med å få endene til å møtes.
Finansfokus 25.09.2023
Andelen boligeiere som bekymrer seg for skader fra ekstremvær er doblet fra i fjor viser en ny undersøkelse fra forsikringsselskapet Fremtind.
Finansfokus 20.09.2023
Vet du hvilke krav og forventninger som stilles til din jobb? Eller er du nysgjerrig på hva du må kunne for å ta et steg på karrierestigen? Vi gir deg oversikten i vår kompetanseveiviser.
Finansfokus 19.09.2023
BankID er nesten enerådende på autentisering av kunder på høyeste tillitsnivå. Derimot er konkurransen hard når det gjelder å automatisere Kjenn-din-kunde (KYC) og antihvitvasking (AML) samt digital signering.
Finansfokus 19.09.2023
Er du en gammel ringrev med erfaring innen både teknologi og kundebehandling? Da er du sannsynligvis svært ettertraktet i finansbransjen.
Finansfokus 19.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt