Ren Mat
23.06.2017
NÆRINGSKULER Mange bruker bønner, linser og erter som et alternativ til kjøtt for å få i seg nok proteiner. Men ikke alle gjør det bare av den grunn.
De er noe de fleste hushold bør ha i sitt forråd fordi de i tørket tilstand har en nesten uendelig holdbarhet. Har du dem i huset kan du alltid lage noe godt å spise. Dessuten er de litt som poteten, de passer til nesten alt og tar smak av det du krydrer eller supplerer dem med. Denne boken gir deg en fin oversikt over navn på de forskjellige, hvordan du skal behandle dem i tillegg til mange spennende oppskrifter. Selv du som bruker bønner ofte bør kunne finne noen tips og råd. Som at hvis du skal lage boller og burgere eller posteier lønner det seg å ikke kjøpe bønner og linser på boks - de inneholder for mye vann. Da skal du bruke de tørre og bløtlegge dem selv. Noen mener det er viktig å skifte kokevannet en gang for å unngå gassdannelse i systemet, andre råder oss til å koke bønnene i ovnen i en kasserolle med lokk for å bevare smaken. Det er nesten alltid noe nytt å lære, selv i bøker som tar for seg velkjente temaer. Antagelig derfor det publiseres flere tusen bøker om mat hvert eneste år, og det til tross for at ma
Gå til mediet