Ren Mat
14.03.2016
IKKE BARE MAT Etter rystende sannheter i bokform, i både glass og på bord, er vårens bok fra samme forfatter en informativ og hyggelig kokebok som er blitt til i samarbeid med René Zografos.
Hvorfor kan ikke mat uten gift og kunstige tilsetningsstoffer bare kalles mat, undrer de i forordet. Hear, hear! Det er jo mat fra det gamle landbruket som skulle vært kalt det konvensjonelle. Det er ikke god skikk og bruk å forgifte maten vår, også biene foretrekker jordbærplanter som er usprøytet. Flere og flere får preferanser som biene. I Sveits utgjør økologiske varer hos Coop-kjeden nå over 70 prosent av samlet omsetning, kan vi lese i boken. Geelmuyden har gravd frem mye nytt stoff. Hvert kapittel, enten hovedingrediensen er egg, grønnsaker, frukt, kjøtt eller fisk åpner med en fyldig bakgrunn om råvarene og hvorfor det er smartere å velge det ene fremfor det andre. Trauste så vel som nye, spennende oppskrifter følger med fine bilder til. En ting reagerer vi på: I iveren etter å være supersunne i sine anbe
Gå til mediet