AddToAny

Bærekraftsforkjemperen

Det må gi forretningsmessig mening å handle nå. Det er Cilia Holmes Indahls beste råd til bedriftsledere som vil hoppe på bærekraftsbølgen. Hun utfordrer dem til å lete etter balansen mellom risikohåndtering og nye forretningsmuligheter.
Mitt råd er å se på FNs bærekraftsmål med to ulike sett briller. Noen av målene vil representere en risiko, mens andre vil representere nye markeder og behov som skal dekkes. Fokuserer man kun på risiko vil man gå glipp av den motivasjonseffekten og produktivitetsgevinsten som utløses i en organisasjon som jobber for å bidra positivt til samfunn og planet. Motsatt; dersom et selskaper kun jobber med nye innovasjoner og ser på muligheter. går de glipp av mulige kostnadsbesparelser i den eksisterende verdikjeden. Det kan sette dem ut av spill når konkurransen rundt dem svarer på å bli mer miljøvennlig, beskriver Holmes Indahl.
Hun er opptatt av å leve som hun snakker, og forsøker å bidra hver dag, både privat og på jobb. I jobben som administrerende direktør i Katapult Group får hun bruke arbeidshverdagen til å mobilisere kapital, teknologi og mennesker for en bedre verden.
- Kort fortalt investerer vi i oppstartsselskaper som bruker ny teknologi for å løse bærekraftsutfordringer, forteller hun.

MOTVIRKE MAKTESLØSHET
Katapult ble startet i 2017. I tillegg til å drive med bærekraftige investeringer, bruker Indahl og kollegene hennes mye av sin tid til å jobbe med oppstartsselskapene slik at de skal kunne vokse og nå ut til flest mulig med sin teknologi. Dette gjøres både gjennom såkalt accelerator programmer, mentornettverk og andre koblinger mot ulike investorer.
Indahl har også vært med på å etablere Sustainability Hub Norway, en samhandlingsarena for organisasjoner som er opptatt av bærekraftig strategi og forretningsdrift. Sammen med Andreas Friis og Ingrid Helsingen Warner så Indahl et behov for å øke kompetansen på bærekraft i norsk næringsliv, samt å senke terskelen for å komme i gang.
Da Holmes Indahl gikk på Norges Handelshøyskole (NHH) for drøye ti års tid siden, var hun blant de første økonomistudentene i Norge som faglig kunne fordype seg i nettopp møtepunktet mellom profitt og bærekraft. D
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Vi har alle vært der. August og studiestart. Spenningen, usikkerheten, bekymringen og gjensynsgleden.
Magma 22.09.2020
Skal du til topps i jobben, kreves det lidenskap, motivasjon og et positivt tankesett. Det viser fersk forskning fra NTNU.
Magma 22.09.2020
Sammendrag Denne artikkelen studerer et globalt økonomisk nettverk bestående av multinasjonale selskaper og på hvilken måte nettverket nedfelles i nordområdene.
Magma 22.09.2020
Prioriterte innsatsområder: • internasjonalt samarbeid • næringsutvikling • kunnskap • infrastruktur • miljøvern, sikkerhet og beredskap Miljøvern, sikkerhet og beredskap
Magma 22.09.2020
Ane Mengshoel liker best å dykke når hun er omgitt av tak og vegger. Naturopplevelsene både under vann og på land er helt unike, sier en av Norges ivrigste grottedykkere.
Magma 22.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt