AddToAny

Arendal here we come!

Arendal here we come!
14.-19. august arrangeres Arendalsuka for sjette gang. Dette er en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre for debatt og utforming av politikk.
Arendalsuka ble etablert i 2012 etter modell fra den kjente Almedalsveckan i Sverige. Arendalsuka har vokst år for år, og i 2016 ble det meldt inn 598 ulike arrangement til seks dager. I 2017, som er valgår, ventes enda større pågang, og enkelte forventer opp mot 1 000 arrangementer. Det spenner fra store samarbeidsarrangementer i Kulturhuset til mindre debatter og sammenkomster på kafeer og puber.

I tråd med Econas strategi om å bli mer synlige i samfunnsdebatten vil vi være involvert i fire arrangementer under årets uke. Utdanning er en rød tråd i de fleste arrangementene.

Tirsdag 15. august starter vi med debattmøte om behovet for undervisning i personlig økonomi i skolen, med tittelen Diktanalyse eller personlig økonomi - hva er mest nyttig?. Bakgrunnen er prosjektet vårt Økonomiglede og vårt engasjement for å få mer økonomi inn i grunnskolen. Her kommer blant annet professor Ellen Katrine Nyhus fra Universitetet i Agder, Marianne Aasen fra Arbeiderpartiet og en representant fra Høyre.

Samme dag samarbeider vi med Akademikerne om et arrangement om etter- og videreutdanning. Kravene til å holde seg oppdatert og relevant øker med globalisering og den teknologiske utviklingen, og det er behov for en kompetansereform i norsk arbeids- og næringsliv. Econa har bestilt en rapport fra NyAnalyse, som vil komme med konkrete forslag til hvordan en slik reform kan innrettes for å treffe mest mulig effektivt og gi mest samfunnsøkonomisk nytte. Dette vil bli presentert sammen med en debatt mellom sentrale politikere. Hvem det blir, vil snart bli avklart. Uansett vil dette bli en spennende debatt hvor Econa og Akademikerne kan bidra med konstruktive innspill.

Neste dag arrangerer vi debatt om behovet for eliteutdanninger i samarbeid med organisasjonen for norske studenter i utlandet ANSA (Association of Norwegian Students Abroad). Topp læresteder i Norge konkurrerer i dag mer med utlandet om de beste studentene og akademikerne enn med hverandre. Skal vi som et høykostland med en omfattende velferdsstat klare å hevde oss, må deler av høyere utdanning være i verdenstoppen. Det betyr at vi må våge å peke ut noen elitesatsinger. Dette blir en spennende debatt med blant annet stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde fra Høyre.

Sist ut er et samarbeidsarrangement med Juristforbundet om økonomisk kriminalitet og om vi legger til rette for skattesnusk. Her vil vi diskutere hvor omfattende skatteunndragelser er i næringslivet, og hva som er de viktigste årsakene. Har vi et regelverk med for mange hull, eller er det for vanskelig å forstå? Eller er det moralen som er problemet, og som må angripes hvis vi skal få bukt med problemet? Søkelyset vil primært være på små og mellomstore bedrifter og på næringer som taxi, restaurant og bygg og anlegg, som ofte dukker opp når det er snakk om skatteunndragelser. Med oss i panelet har vi blant annet Marianne Bender, som er leder av Økokrims skatteteam, og tidligere FrP-politiker og forretningsmann Henning Holstad. Holstad har en lang historie på kanten av regelverket og vil sannsynligvis bidra til en interessant debatt omkring er spennende tema.

Men Arendalsuka er ikke bare arrangementer. Det er også en arena for å knytte nettverk, få ideer og påvirke. Vi i Econa gleder oss og vil være sterkt representert. Og om dere er til stede, er dere hjertelig velkommen til våre arrangementer og til å snakke med oss!

Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Mange myter gjør seg gjeldende i ulike organisasjoner og bedrifter når det gjelder de såkalte seniorene i arbeidslivet. Hver alder har sin utfordring, men igjen også sine muligheter hvis man er bevisst og bruker dem best mulig.
Magma 18.08.2020
Les hvordan du kan forberede deg. Har du blitt kalt inn til drøftelsesmøte i forbindelse med en nedbemanning?
Magma 18.08.2020
I 2014 var Tore Vamraak statssekretær ved Statsministerens kontor og i den innerste kretsen til Erna Solberg. I et tidligere intervju i Magma sier han at han ikke vet hvordan framtidens CV vil se ut.
Magma 18.08.2020
Sammendrag Mange organisasjoner, kanskje spesielt beredskapsorganisasjoner, står overfor utfordrende og kritiske situasjoner nå og i fremtiden.
Magma 18.08.2020
Psykologisk trygghet i virtuelle team Sammendrag De fleste av oss jobber hyppig i team. Men hva er oppskriften for å få dette til å fungere? Google mente at svaret var å finne i hvordan teamet er sammensatt.
Magma 18.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt