AddToAny

Ansatte i sjokk

De ansatte i Handelsbanken reagerer med stor uro og sjokk på beslutningen om å legge ned virksomheten i Danmark og Finland. - Det er et sjokk, kort og godt.
Vi så aldri at dette kunne komme, sier hovedtillitsvalgt Christer Enersen til Finansfokus.

MAGNE S. OTTERDAL

Enersen hadde en ekstra travel dag onsdag med å få informasjon fra ledelsen og snakke med medlemmene om hva som nå skjer i Handelsbanken. I tillegg til nedleggelsen i Finland og Danmark blir også regionbanken i Nederland endret og omgjort til en avdeling som skal ledes fra Stockholm.

- Det er blitt en uro som vi ikke har opplevd før. Det er første gang vi snakker om jobbsikkerhet her, det er helt nytt, sier Enersen. Han er i tett dialog med sine tillitsvalgte kolleger i Danmark og Finland, der fortvilelsen over nedleggelsen er stor.

UTRYGGHET OG URO

At den norske bankvirksomhet synes å være skjermet fra de omfattende nedskjæringene i andre land, demper ikke uroen blant de ansatte i Norge.

- Ord som langsiktig og forutsigbar må vi bare slutte å bruke, sier Enersen.

At banken går til disse dramatiske nedskjæringene etter nye rekordresultater, mener Enersen gir tydelige signaler om hva som kan skje. Rekorder er åpenbart ikke nok.

Det er blitt en uro som vi ikke har opplevd

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

-Det er viktig at man tar seg tid til å gjøre grundige analyser. Ikke minst er det viktig å evaluere etter at beslutningen blir tatt og endringene har blitt iverksatt og fungert en stund, sier organisasjonssekretær Lars G. T. Andresen i Nordea.
Finansfokus 26.11.2021
Privatnøkler for kryptoplasseringer kan i dag mistes og stjeles uten utsikter til erstatning eller gjenvinning. Nå tilbys profesjonelle plasseringer av kryptovaluta i separate, digitale hvelv, og en økt trygghet mot tap.
Finansfokus 24.11.2021
Adm. dir Trond Teigene i Sparebanken Sogn og Fjordane sier banken har jobbet målrettet for å lukke avvik avdekket i Finanstilsynets hvitvaskingsrapport. De godtar boten på 14 millioner kroner.
Finansfokus 23.11.2021
Hjemmekontorbølgen har gjort bankene - og resten av norske bedrifter - mye mer sårbare for data-angrep, konstaterer Jørgen Botnan i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet.
Finansfokus 23.11.2021
Verken Finans Norge eller Finansforbundet ser på Big Tech som den største utfordringen nå. Begge organisasjonene følger likevel utviklingen tett.
Finansfokus 22.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt