Ren Mat
15.06.2020
OPPSKRIFTEN TAR høyde for at du har en surdeigsstarter, oppskrift på starter finner du på renmat.no.
Du kan bruke den meltypen du ønsker - siktet mel gir et luftigere brød, sammalt mel inneholder mer næringsstoffer.
Hvis starteren har stått for lenge og blitt veldig sur kan du benytte halvparten og erstatte med nytt mel og vann, eller bruke som den er i litt mindre mengde, brødet blir da litt surere.
DU KAN PÅVIRKE hevetiden ved å endre temperatur og mengden starter. Ved ca. 28-32 grader temperatur går heveprosessen raskest. Vil du ha deigen til å heve fort kan du bruke lunkent vann, legge teppe rundt bollen med deig til heving, og sette i et varmt rom. Vil du ha deigen til å heve saktere kan du bruke kaldt vann, ha deigen i et ka
Gå til medietHvis starteren har stått for lenge og blitt veldig sur kan du benytte halvparten og erstatte med nytt mel og vann, eller bruke som den er i litt mindre mengde, brødet blir da litt surere.
DU KAN PÅVIRKE hevetiden ved å endre temperatur og mengden starter. Ved ca. 28-32 grader temperatur går heveprosessen raskest. Vil du ha deigen til å heve fort kan du bruke lunkent vann, legge teppe rundt bollen med deig til heving, og sette i et varmt rom. Vil du ha deigen til å heve saktere kan du bruke kaldt vann, ha deigen i et ka