AddToAny

All time high for Finansforbundets konfliktfond

Aldri før har kapitalen vært større. Ved utgangen av første halvår i år hadde Konfliktfondet en størrelse på 987 millioner kroner.
Finansforbundets investeringskomité har all grunn til å smile hele veien til banken. De forvalter forbundets Konfliktfond og Eiendomsfond i tråd med forbundets nye investeringspolicy. Investeringskomiteen består av nestleder Arne Fredrik Håstein, direktør Runar Wilhelm Henriksen og sjeføkonom Sven Eide. Gjennom en meget dyktig forvaltning av forbundets konfliktfond har fondet nådd rekordstørrelse. Finansforbundet har økt aksjeandelen i sin nye investeringspolicy og fått full uttelling i et stigende aksjemarked.

55,4 MILLIONER I GEVINST

I første halvår 2021 var avkastningen på forvaltningen av Konfliktfondet hele 5,9 prosent. Målsatt avkastning for hele året er 3,2 prosent. Dermed var hele årsresultatet i havn på rekordtid. Avkastningen i kroner i de første seks månedene ble på 55,4 millioner kroner. Aksjeandelen lå på 41,2 prosent. Samlet har forbundets aksjeportefølje gitt en avkastning på 13,3 prosent første halvår. Det er spesielt globale aksjer som har gitt god avkastning, men også norske plasseringer har vært svært lønnsomme for Finansforbundet.

Mesteparten av gevinsten som forbundet har fått på sine investeringer, er urealisert og de realiseringer som gjøres, blir pløyd tilbake som nye plasseringer i aksje- og rentemarkedet. På denne måten har fondets kapital vokst jevnt og trutt de siste årene. Ved utgangen av første halvår i år hadde Konfliktfondet en størrelse på 987 millioner kroner. En kort periode i august passerte fondets størrelse for første gang den magiske grensen på én milliard kroner, før det falt litt tilbake igjen.

FJERDE RIKEST

Konfliktfondet er forbundets streikekasse. Basert på kapitalen i Konfliktfondet og Eiendomsfondet så kunne forbundet i vårens tariffoppgjør tatt ut samtlige medlemmer tilsluttet tariffavtalen med Finans Norge, i streik i 31 virkedager med 100 prosent lønn. Kostnaden per virkedag blir da 31 millioner kroner, og én måneds streik har en samlet kostnad på 680 millioner kroner.

Finansforbundet er bunnsolid. Målt etter egen

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Unge boligkjøpere med ressurssterke foreldre i ryggen kommer seg fortere inn og er med på å presse prisene oppover, som i sin tur gjør det enda vanskeligere for de som ikke er like heldig, sier Kristine Langfjell.
Finansfokus 22.10.2021
De ansatte i Handelsbanken reagerer med stor uro og sjokk på beslutningen om å legge ned virksomheten i Danmark og Finland. - Det er et sjokk, kort og godt.
Finansfokus 21.10.2021
Ledere som styrer på mikronivå er ikke veien å gå. I finansbransjen er det en hybridhverdag som venter medarbeiderne. Det kom frem i en samtale mellom Tove Selnes og Vigdis Mathisen under årets YS-konferanse.
Finansfokus 20.10.2021
Når var du på date sist? - I går faktisk. Svaret kommer raskt og med et smil. - Hvem betalte? Latter. - Det gjorde ingen. Vi plantet et morelltre. - Når var du på ut-og-spise-date sist da? Mer latter. - Det er ikke så lenge siden.
Finansfokus 19.10.2021
Etter gjenåpningen av Norge diskuterer ledelsen og tillitsvalgte i finansnæringen hvilken fleksibilitet de ansatte kan få i valget av arbeidssted.
Finansfokus 18.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt