AddToAny

59 ansatte i sjokk

- De ansatte i Kredinor er sjokkerte og lei seg for det de har fått vite i dag. Dette skaper nødvendigvis uro og det har vi stor forståelse for. Det skriver hovedtillitsvalgt Grethe Dehli i en epost til Finansfokus.
I dag ble det kjent at 59 ansatte ved kontorene i Kristiansand, Kristiansund, Bergen og Hamar mister jobben når kontorene legges ned.

- Vi tillitsvalgte må bruke de neste dagene til å fordøye dette og å snakke med medlemmene. Vi skal nå gjennomgå ledelsens forslag sammen med forbundets advokater og sikre at dette blir en ryddig prosess der medlemmene blir best mulig ivaretatt, skriver hovedtillitsvalgt Grethe Dehli i Kredinor.

Vi skal sikre at dette blir en ryddig prosess der medlemmene blir best mulig ivaretatt.

Grethe Dehli, Kredinor

Hun understreker at det er ledelsen som har gjort de strategiske valgene. Derfor må de også ta ansvaret for den beslutningen som er tatt samt forklare hva som ligger til grunn for beslutningen.

- Nå får vi råd og juridisk bistand fra Finansforbundets advokater til den videre prosessen. Det er i slike situasjoner det er nyttig å være fagorganisert, avslutter hovedtillitsvalgt Grethe Dehli i Kredinor.

SVIKTENDE INNTEKTER

Bakgrunnen for nedbemanningen er nedgang i salærsatsene, færre inkassosaker og endring av strategi. Kredinor avvikler de fire kontorene i Kristiansand, Kristiansund, Bergen og Hamar. Totalt mister 59 medarbeidere sitt ansettelsesforhold i 2023. Medarbeiderne over 59 år vil få spesialavtaler for å beholde AFP, heter det i pressemeldingen selskapet sendte ut kl. 1130 onsdag formiddag.

- Det er med tungt hjerte vi kommer med beskjeden om at kontorene avvikles, og vi beklager sterkt ovenfor våre medarbeidere som blir berørt. Samtidig er endringen av organisasjonen viktig for å tilpasse kostnadsnivået til sviktende inntekter, og for å forbedre driften av selskapet, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Kredinor.

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Finansforbundet støtter den foreslåtte kvoteringen til AS-styrer. - Det viktigste er å få til likestilling, men det kommer ikke av seg selv, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.
Finansfokus 31.03.2023
DNB opplevde en merkbar økning i antall tilfeller av trusler og vold mot ansatte i 2022. Antall politianmeldelser har økt fra ni i 2021 til 22 i fjor. Det viser DNBs årlige trusselvurdering.
Finansfokus 30.03.2023
Et samlet panel ønsket seg forutsigbarhet i næringspolitikken da det ble diskutert om Norge er blitt næringsfiendtlig under Finansnæringens dag. Næringspolitikk ble i denne sammenheng synonymt med skatt.
Finansfokus 29.03.2023
Flere IT-folk og bedre etterutdanningstilbud kan bli blant resultatene av Utsynsmeldingen som regjeringen la frem i dag.
Finansfokus 27.03.2023
Tryg forsikring er en av de to finansbedriftene i Norge som viste aller sterkest jobbøkning i løpet 2022. Selskapet har nesten 200 flere ansatte nå enn for et år siden.
Finansfokus 24.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt