AddToAny

400 jobber med økonomisk kriminalitet i DNB

400 jobber med økonomisk kriminalitet i DNB
På tre år har landets største finanskonsern doblet antall medarbeidere som arbeider med økonomisk kriminalitet.
Nå er det over 400 ansatte som hver dag skal sørge for at DNB ikke blir misbrukt til hvitvasking av penger eller annen økonomisk kriminalitet. Men senest i november i fjor fikk DNB sterk kritikk av Finanstilsynet.

Tekst og foto: Svein Åge Eriksen

- Hvitvasking er ekstremt skadelig ikke bare for DNB og finansnæringen, men for hele samfunnet. Derfor har vi i mange år arbeidet bevisst og målrettet for å bekjempe forsøk på økonomisk kriminalitet gjennom banken. I 2015 etablerte vi en treårig handlingsplan for AML. Målet med dette arbeidet var å systematisere vårt AML-arbeid på tvers av hele konsernet på en ny måte. Gjennom handlingsplanen så vi svakheter som nå er forbedret, og vi har bl.a. etablert nye enheter og strukturer som skal bidra til å holde AML-arbeidet på et nivå som klarer å holde tritt med risikoen rundt oss, sier Roar Østby, konsernansvarlig for AML i DNB.

Vi blir stadig flinkere

Han peker på at bl.a. myndighetene hele tiden stiller nye krav til hvordan hvitvaskingsarbeidet skal utføres. DNB er et internasjonalt finanskonsern, og må forholde seg til myndighetskrav i flere land. I dag er det ca 400 ansatte som arbeider med økonomisk kriminalitet i DNB. Det er dobbelt så mange som for tre år siden. DNB har en løpende vurdering av hvor store ressurser som er nødvendig på AML-området. Derfor er det ingen begrensinger på hvor mange ansatte konsernet kan få på hvitvaskingsomr�

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik mener det må gjøres ordentlige sikkerhetsvurderinger før Nets får selge sine konto-til-kontobaserte tjenester til Mastercard. Han mener lokalt eierskap vil være bedre.
Finansfokus 22.08.2019
I sommer fikk Sindre Ryan et uforglemmelig opphold på Genève-skolen, der han blant annet var observatør på ILO-kongressen. Han er overrasket over at arbeidsgiversiden i liten grad er opptatt av samarbeid og å skape et sunt og godt arbeidsliv.
Finansfokus 21.08.2019
Etter første verdenskrig var det ulmende sosial uro. Arbeidskonflikter og demonstrasjoner krevde sosial rettferdighet, bedre arbeidsforhold og høyere levestandard for arbeiderklassen.
Finansfokus 20.08.2019
- Uenighet kan vi akseptere, men vi vil aldri godta at arbeidsgiverne går fra forhandlinger til ensidige beslutninger når det gjelder arbeidstid.
Finansfokus 19.08.2019
Grete Elin Gaulen fikk mulighet til å reise til India for å lære ny kultur og nye kollegaer å kjenne. Det ble en fin opplevelse å bli kjent med sourcingpartnere og deres arbeidshverdag på andre siden av jordkloden.
Finansfokus 16.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt