Ren Mat
24.09.2018
Er vi heldige kan skattejakten i skogen by på litt mer sopp enn hva vi klarer å spise opp samme dag. Her er våre beste tips til hvordan du kan konservere soppen utover vinteren og enda litt til. Husk å børste soppen allerede i skogen, de skal i kurven rene og pene, og skal helst ikke skylles når du er hjemme, da blir de vassne og mister smak.
... Ha gjerne avispapir i kurven når du sanker, da absorberes noe av fuktigheten allerede i skogen. Noen sopp trenger avkoking først, sjekk i soppboken. SOPP KAN MELKESYREGJÆRES, en metode ofte brukt i Polen og Russland. Sopp er karbohydratfattig og kan blandes med grønnsaker for å sette i gang prosessen, men det er ikke nødvendig. Hvitløk, dill og karve kan også tilsettes om du ønsker en mer krydret smak. Start med å koke og avkjøl så mye vann du trenger i
Gå til mediet