AddToAny

197 flere på jobb hos Tryg

Tryg forsikring er en av de to finansbedriftene i Norge som viste aller sterkest jobbøkning i løpet 2022. Selskapet har nesten 200 flere ansatte nå enn for et år siden.
FYLLINGSDALEN: Den nordiske forsikringsgiganten Tryg, med norsk hovedkvarter i Fyllingsdalen, har på ny økt i størrelse etter sammenslåingen med den nordiske forsikringskjempen Codan i 2021. Det voksende konsernet trenger mer plass, og flytter i 2026 fra Fyllingsdalen, til nye lokaler på Krohnstad nærmere Bergen sentrum, der alle ansatte får plass under samme tak.

Blant skadeselskapene troner Tryg høyt på toppen av jobbpallen: De hadde en vekst på 197 personer som fikk utbetalt lønning i desember 2022 målt mot samme måned ett år tidligere, det vil si at konsernet hadde 1561 personer på lønningslisten ved utgangen av året. Det viser Finansfokus sin jobbmonitor basert på innrapporterte a-meldinger til enhetsregisteret. Etter DNB er Tryg også den norske finansbedrift med størst vekst i vår jobbmonitor.

STUDENT- OG TRAINEEANSATTE

Det er ikke bare de ansatte fra tidligere Codan som utgjør jobbveksten hos Tryg i Norge, som nå er del av det største forsikringskonsernet i Norden med hovedkontor i København. Som andre aktører i finansnæringen rapporterer, har også Tryg en voksende andel studentansatte blant lønnsmottakerne.

- Vi har en rekke studentstillinger, som vi er veldig stolte av. Det er 20-prosentstillinger som er ny og god kompetanse for oss og som også gir muligheter til fast ansettelse når de er ferdige med studiene sine. Det er blitt en måte å rekruttere nye ansatte på, sier HR-sjef Svein-Arne Kausland i Tryg.

Han møter Finansfokus i toppetasjen på Tryg-hovedkvarteret med utsikt over Fyllingsdalen. Der har Kausland som alle de andre på HR-avdelingen free seating-arbeidsplass.

JAKTER KOMPETANSE: Lav arbeidsledighet er ikke alltid et pluss når en søker etter folk med ny og viktig kompetanse for bedriften. Det er blant utfordringene Trygs HR-direktør Svein-Arne Kausland og HR-rådgiver Turid Davidsen Elvik møter i jakten på nye ansatte til landets tredje største forsikringskonsern med hovedkontor i Bergen. Foto: Eivind Senneset.

Kausland legger til at trainee-ordninger er annen måte å rekruttere nye, unge medarbeidere. Dette blant annet i samarbeid med Trainee Vest og Bergens Næringsråd.

- Vi gir jobbgaranti til de som får en traineestilling hos oss.

Kausland konstaterer at traineestillingene er blitt veldig populære, og er blitt en betydelig del av den totale rekrutteringen til forsikringsselskapet. Han forteller om store utfordringer med å finne nye folk, det er også en konsekvens av den lave arbeidsledigheten.

DET INDRE JOBBMARKEDET

Det er ombygging og nye kontorløsninger på gang rundt i Tryg-bygget for tiden. I tillegg til HR-sjef Kausland møter Finansfokus hovedtillitsvalgt Mette Osvold og noen av hennes kolleger. Vi får et klart inntrykk av en arbeidsplass i utvikling. Den som sat

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Myndighetene må gripe inn og etablere et rentetak på 20 prosent, krever Forbrukerrådet. Ingen god løsning, mener finansbransjen. Kan ikke vedtas uten grundig utredning, mener politikerne.
Finansfokus 30.05.2023
SpareBank 1 SMN slår på stortromma når 200 år skal feires. I dag er selve bursdagen, men konsernsjefen vil feire hele året - og de positivt krevende tillitsvalgte og ansatte jubler med på festen.
Finansfokus 26.05.2023
JBF Forsikring topper i år Barcode rating, en måling av bedrifters kundetilfredshet. Gode priser og utmerket service får æren for det gode resultatet.
Finansfokus 25.05.2023
Det er enighet i tariffoppgjøret mellom Finansforbundet og Finans Norge. Det blir gitt et generelt tillegg på 2,65 prosent til alle og minimum 18 000 til hver. Dermed blir det ingen streik.
Finansfokus 23.05.2023
102 ansatte i Sparebanken Øst har kjøpt egenkapitalbevis for 2 710 000 i bankens nye spareprogram. På den måten har de sikret seg et verdifullt medeierskap hos egen arbeidsgiver.
Finansfokus 23.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt