AddToAny

18 millioner til medlemmene

Uendret kontingent og 18 millioner kroner til kompetanseutvikling for medlemmene de neste tre årene. Det har landsmøtet i Finansforbundet vedtatt. I tillegg skal forbundets nyvalgte styre utrede seks ukers ferie for alle ansatte i finansnæringen.
Tirsdag 29. november gikk startskuddet for Finansforbundets 9. ordinære landsmøte på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, Gardermoen. 153 valgte delegater fra bedrifter og regioner var samlet for å vedta forbundets politikk, økonomi og ledelse de neste tre årene.

SEKS UKERS FERIE

Finansforbundets styre vil utrede en 6. ferieuke for alle ansatte i finansnæringen. Forslaget ble fremmet av de tillitsvalgte i DNB på landsmøtet i forbundet. Tillitsvalgte i DNB mener tiden er inne til å utrede mulighetene for å fremforhandle seks ukers ferie for alle. Dette vil kunne redusere antall arbeidstakere som velger å jobbe redusert tid for å få hverdagen til å gå rundt, og dermed sannsynligvis virke positivt på likelønnsperspektivet. Det vil også være et generelt gode for alle ansatte i næringen uten at det påvirker lønnsrammen i frontfagsmodellen. Finansnæringen har, og har hatt overtid, svært høy verdiskaping og er godt egnet til å være tidlig ute med 6 ukers ferie.

Ett annet spennende forslag var forslaget fra tillitsvalgte i DNB om å kartlegge lønnsdannelsen i næringen. Bakgrunnen er at de som begynner i næringen i dag kommer inn på et høyere lønnsnivå enn de som sitter i tilsvarende stillinger. Planen er å fremme forslag i sentrale forhandlinger som skal ivareta lønnsforholdene mellom nyansatte og de med ansiennitet. Landsmøtet vedtok å be forbundsstyret kartlegge lønnsdannelsen i næringen og vurdere eventuelle tiltak som følge av utredningen.

Som

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Tryg kutter opptil 270 stillinger når selskapets to bedriftsavdelinger skal slås sammen. Det meste av kuttene tas i Danmark. - Folk er litt i sjokk over denne nyheten, sier hovedtillitsvalgt Mette Osvold.
Finansfokus 27.09.2023
Å forholde seg til Finanstilsynet er ikke noen dans på roser dersom du vil ha konsesjon. Det erfarer Camilla Wollan, som har hjulpet flere fintech-startups med å navigere regeljungelen.
Finansfokus 27.09.2023
- Norske bankledere med Kjerstin Braathen i DNB i spissen skryter av store renteinntekter og svært gode marginer. Det er umusikalsk når mange låntakere, og spesielt unge, sliter med å få endene til å møtes.
Finansfokus 25.09.2023
Andelen boligeiere som bekymrer seg for skader fra ekstremvær er doblet fra i fjor viser en ny undersøkelse fra forsikringsselskapet Fremtind.
Finansfokus 20.09.2023
Vet du hvilke krav og forventninger som stilles til din jobb? Eller er du nysgjerrig på hva du må kunne for å ta et steg på karrierestigen? Vi gir deg oversikten i vår kompetanseveiviser.
Finansfokus 19.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt