AddToAny

Økonomisk klimaendring

Økonomisk klimaendring
Sju av ti banker stiller klimakrav ved utlån og innkjøp. Selskaper som ikke tar hensyn til klimarisiko, risikerer å ikke få lån.
Strengere klimapolitikk og klimaendringer vil påvirke finanssektoren og mange store og små selskaper de neste årene. Mens 14 av de 15 største selskapene på Oslo Børs gir ut årlig klimarapport, er det svært få børsnoterte selskaper som rapporterer på klimarisiko. Det blir de nødt til framover - for eksempel hvis de vil ha lån:

- De selskapene som lukker øynene for klimarisiko, stenger vi døren for, sa Kaj Martin Georgsen, direktør for samfunnsansvar og næringspolitikk i DNB, da rapporten «Klimarisiko - finans og børs» ble lagt fram 4. desember.

STØTTE FRA FINANSMARKEDSFONDET

Rapporten er laget av Norsk klimastiftelse, med støtte fra Finansmarkedsfondet. 40 finansinstitusjoner og de 15 største selskapene på Oslo Børs (som ikke tilhører finans) ble kartlagt, for å finne ut om, og i så fall hvordan, disse selskapene arbeider for å identifisere, håndtere og rapportere klimarisiko.

- Konklusjonen er at mens noen har kommet forbilledlig langt, har mange en stor jobb å gjøre før klimarisiko finner veien fra bærekraftavdelingen til styrebordet, sa Anne Jortveit, nestleder i Norsk klimastiftelse og prosjektleder for

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Like krav, men ulike betingelser er mye av grunnen til at kvinner er betydelig underrepresentert i ledende stillinger i finansbransjen.
article_web Finansfokus 16.05.2019
I serien min normalarbeidsdag har vi i dag kommet til Marie Heieren, hovedtillitsvalgt i Sparebanken Sogn og Fjordane. Hun bruker fremdeles kontanter, men fremst i en veldig spesiell anledning.
article_web Finansfokus 15.05.2019
SBanken er beste finansforetak, både på Rep Tracks omdømmemåling og i Norsk kundebarometer. - Det viser at god kundeservice ikke trenger å være ansikt til ansikt, sier Sarah Mjåtvedt.
article_web Finansfokus 13.05.2019
Hver fredag publiserer vi en spalte om folk i bransjens arbeidsdag. I dag er turen kommet til Dag Inge Lund som blir inspirert av sine barn og av å prøve nye ting.
article_web Finansfokus 10.05.2019
Styrene i Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank har besluttet å innlede forhandlinger med sikte på en fusjon av de to bankene.
article_web Finansfokus 09.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt