Kjøkkenskriveren
16.12.2024
Middagsproduksjonen som foregår ved Ålesund sentralkjøkken skal ut på anbud. Det har et flertall i kommunestyret bestemt. Nå vil de ansatte kjempe for muligheten til å drifte kjøkkenet videre selv.
Flertallet i kommunestyret ønsker at administrasjonen skal kartlegge aktuelle tilbydere - både private og kommersielle - i tillegg til kommunens eget sentralkjøkken. Anita Margrethe Hole Hofseth virksomhetsleder Måltid og ernæring i Ålesund kommune, er fortsatt usikker på om det i vedtaket ligger at sentralkjøkkenet også kan delta i anbudsrunden.
- Er det noe dere ønsker å g jøre? - Ja, vi ønsker å drifte kjøkkenet videre. Det er viktig for oss å beholde den gode fagkompetansen vi har, produsere, utvikle oss og ikke minst opprettholde fokuset på ernæring. Det som blir spennende er selve ordlyden i anbudet. Vil pris bli utslagsgivende? Hvordan vil kommunen vekte pris, kvalitet, bærekraft, fleksibilitet og nytteverdi, for eksempel? Vil kommunen se verdi i det «ekstra» vi har å tilføre, spør Hole Hofseth.
FULGTE DEBATTEN
Ålesund kommune har ikke råd til å bygge nytt sentralkjøkken. Flere kommuner i næromr
Gå til mediet- Er det noe dere ønsker å g jøre? - Ja, vi ønsker å drifte kjøkkenet videre. Det er viktig for oss å beholde den gode fagkompetansen vi har, produsere, utvikle oss og ikke minst opprettholde fokuset på ernæring. Det som blir spennende er selve ordlyden i anbudet. Vil pris bli utslagsgivende? Hvordan vil kommunen vekte pris, kvalitet, bærekraft, fleksibilitet og nytteverdi, for eksempel? Vil kommunen se verdi i det «ekstra» vi har å tilføre, spør Hole Hofseth.
FULGTE DEBATTEN
Ålesund kommune har ikke råd til å bygge nytt sentralkjøkken. Flere kommuner i næromr