AddToAny

«Det er Ieit når jeg prøver aIt jeg kan å sørge for at produktene mine er supergode naturprodukter. Og så tror pIutseIig foIk at jeg har puttet oppi noe syntetisk drit.»

at det skal være lik forståelse av hvilke ingredienser som er tilsatt produktene.
- Det felleseuropeiske kosmetikkregelverket har som formål å sikre trygge produkter til forbrukerne. Bruk av entydige navn er særlig viktig for å informere forbrukere som reagerer allergisk ovenfor visse stoffer i kosmetiske produkter, slik som parfymeallergener, sier han. Parfymeallergi rammer rundt 1-3 % av befolkningen i Europa, så dette er viktig å opplyse om. Jemtland påpeker at noen substanser kan ha flere vanlige navn, og for å unngå forvirring er det derfor viktig å benytte enhetlige betegnelser.

MEN HVA GJØR MAN, når man står i butikken og leser på ingredienslisten på et produkt for å ta en avgjørelse om hvorvidt man vil kjøpe det eller ei - og informasjonen du får er at produktet inneholder Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopherol og Linalool? Man skal være godt over middels oppdatert for å allerede vite at «Simmondsia Chinensis» er latin for jojoba, at Tocopherol er en antioksidant og E-vitamin, og at Linalool er et parfymestoff.
Et alternativ er å bli stående i butikken med produktet i den ene hånden og telefonen i den andre, mens man søker opp alle navnene man ikke er sikker på. EU-kommisjonen har utarbeidet en egen database,
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt