HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
14.06.2024
Bent Stiansen skrev norsk historie da han i 1993 tok Norges og Skandinavias første guII-medaIje i Bocuse d'Or. Nå er han tiIdeIt Bocuse d'Or Norges ærespris.
Siden Bent vant Norges første gull i Bocuse d'Or, har han fortsatt å dele kunnskap og erfaring med norske kokker. Hans sterke faglige lidenskap har vært en inspirasjon for alle Bocuse-kokker, som så at det var mulig å bli best i verden i Lyon. Vi er mange i og utenfor kokkebransjen som skylder ham en stor takk for hvor yrkets og fagets status står dag, sier styreleder i det norske Bocuse-akademiet Geir Skeie, som selv vant gull i Bocuse d'Or 2009.
Trygg utdanningsinstitusjon for over 250 lærlinger
Året etter at Bent Stiansen vant Bocuse d'Or, etablerte han restauranten Statholdergaarden i Oslo. Statholdergaarden har virket som en trygg utdanningsinstitusjon, der mer enn 250 lærlinger har tatt fagbrev som kokker og servitører. Restauranten fikk én stjerne i Guide Michelin i 1998, og har siden beholdt sin status i den røde guiden.
Gå til medietTrygg utdanningsinstitusjon for over 250 lærlinger
Året etter at Bent Stiansen vant Bocuse d'Or, etablerte han restauranten Statholdergaarden i Oslo. Statholdergaarden har virket som en trygg utdanningsinstitusjon, der mer enn 250 lærlinger har tatt fagbrev som kokker og servitører. Restauranten fikk én stjerne i Guide Michelin i 1998, og har siden beholdt sin status i den røde guiden.