AddToAny

BÆREKRAFTIG YRKESUTØVELSE I RESTAURANT- OG MATFAGENE

Det er lite hensiktsmessig å bare snakke om én form for bærekraftig yrkesutøvelse i restaurant- og matfagene.
Det å forutsi at bærekraftige valg, innenfor produktsortiment og drift vil bli stadig viktigere i restaurantog matfagbransjene er banalt, men like fullt en realitet for alle som produserer, selger eller serverer mat og drikke. Læreplanene innenfor utdanningsprogrammet restaurant- og matfag benyttet begrepet «bærekraftig utvikling», men det er fremdeles uklart hva som kan legges i bærekraftig yrkesutøvelse innenfor restaurant- og matfagene. Det har sin bakgrunn i at yrkesutøvelsen og arbeidskonteksten varierer mye mellom bransjer, og også internt i virksomhetene. Dette kompliserer etter min mening arbeidet for en bærekraftig utvikling i både yrkesopplæringen og virksomheter. Dette fordi begrepet bærekraftig yrkesutøvelse blir en stor sekkepost som ikke blir definert eller differensiert.
Et konkret eksempel på en slik differensiering er å dele bærekraftig yrkesutøvelse i det jeg metaforisk vil kalle «1. etasje» og «2. etasje». Med
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er en tidsreise, sier Kenn Bo Larsen. Avdelingslederen i Vestre Toten kommune har tatt med seg kollegene inn i nytt kjøkken og vaskeri - etter år med politisk krangel.
Kjøkkenskriveren 24.06.2024
Når kvikksølvet i gradestokken kryper oppover, øker også lysten på noe lett og lyst i glasset. Vinmonopolet ser en trend hvor såkalt «rødt og mørkt» taper i kampen mot hvitvin, musserende og alkoholsvake alternativer som sider og øl - også uavhengig av klimaet.
Kjøkkenskriveren 24.06.2024
Det er mye å ta høyde for når kommunen skal bygge nytt eller renovere et kjøkken som har gått ut på dato. Første bud er at de som faktisk har kjøkkenet som arbeidsplass blir involvert i prosessen helt fra start.
Kjøkkenskriveren 24.06.2024
Bransjerådet for Storkjøkkenleverandører bekrefter oppfatningen om at det har vært høy aktivitet i offentlig, kommunal og fylkeskommunal
Kjøkkenskriveren 24.06.2024
Lærebedrifter og opplæringskontor har i lang tid samarbeidet om opplæring. Det kan de fortsette med, slår forskriften til ny opplæringslov fast.
Kjøkkenskriveren 24.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt