Rundt tretti advokater er tilknyttet teamet totalt, hvorav ni partnere - fem i Oslo og fire i London. Målet er å være fullservice innenfor de områdene klientsegmentet er opptatt av.
- Det er viktig for oss å ha et team der medarbeiderne utfyller hverandre faglig. Compliance er et av de mest internasjonale fagfeltene, og vi ønsker å være en «one stop shop» slik at klientene kun trenger å forholde seg til oss, selv når vi trenger å hente inn bistand fra andre land, sier Geir Sviggum, som er spesialist på krisehåndtering og granskninger.
Advokatbladet møter ham sammen med sju andre advokater fra firmaets compliance-avdeling: Partner Elisabeth Roscher, partner Charlie Pope, spesialrådgiver og fullmektig Tonje Hagen Geiran, senioradvokat Kristin Nordland Brattli, senioradvokat Hanne Rustad Gundersrud, samt de to nyutnevnte partnerne Elise Johansen og Tine Elisabeth Vigmostad.
Ungt fagfelt
Man trenger ikke gå stort lenger enn rundt ti år tilbake for å finne compliance-feltets snevre begynnelse i Norge. Siden den gang har fagområdet utviklet seg hurtig, og gjennom de siste par årene markert seg på alvor gjennom særlig fire klare kriser; pandemi, klima og miljø, politisk uro og krig.
Samtidig har Norge fått en ny åpenhetslov som har gitt bærekraft, i vid forstand, et solid fotfeste. ESG, compliance og krisehåndtering er viktigere enn noen gang.
- Jeg tror bredden i kompetanse er veldig viktig, og så er det evnen til å ha en holistisk tilnærming til klientene. Dette henger tett sammen, sier Sviggum, som sammen med Elisabeth Roscher ledet granskningen av den såkalte fiskerisaken i Namibia som rullet opp i 2019. Totalt var omtrent femti Wikborg Rein-advokater invol