Kjøkkenskriveren
25.10.2016
Denne gangen vier vi spalten til omtale av en bok som er annerledes. Forfatteren er professor Birger Svihus fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Han har i flere år kritisert både myndighetenes ernæringsråd og deler av økologenes alternative landbruk. Med betydelig mer solid basis enn mange aktive synsere, markerer Svihus seg nå som en vesentlig bidragsyter til en mer saklig diskusjon om matproduksjon, kosthold og helse. Hans nye bok bør være pensum for dem som ønsker å bygge sine synspunkter på solid vitenskap snarere enn på tabloide fantasier.
"Spiselig" er en fortelling om maten og hvor den kommer fra, matproduksjon og miljø, samt matens virkning i kroppen. Temaene omfatter økologisk mat, fare for giftstoffer og miljøgifter i maten, genmodifisering, klimaeffekter og spørsmålet om det vil være nok mat i fremtiden. Avslutningsvis gjennomgår Svihus sammenhengen mellom kosthold og fedme, diabetes 2 og hjerte- og
Gå til mediet"Spiselig" er en fortelling om maten og hvor den kommer fra, matproduksjon og miljø, samt matens virkning i kroppen. Temaene omfatter økologisk mat, fare for giftstoffer og miljøgifter i maten, genmodifisering, klimaeffekter og spørsmålet om det vil være nok mat i fremtiden. Avslutningsvis gjennomgår Svihus sammenhengen mellom kosthold og fedme, diabetes 2 og hjerte- og