AddToAny

Gorgonzola får beskyttelse i Norge

Gorgonzola får beskyttelse i Norge
Blåmuggost fra Piemonte og Lombardia får beskyttet betegnelse i Norge. Fra før har to italienske matprodukter - parmaskinke (Prosciutto di Parma) og parmesanost (Parmigiano Reggiano) - norsk beskyttet opprinnelse.
Nå har også gorgonzolaen fått det. Det betyr at det kun er blåmuggost fra regionene Lombardia og Piemonte som får selge denne osten som Gorgonzola i Norge.

I Italia fikk Gorgonzola beskyttelse alt for 61 år siden.

- Norge et viktig marked

Italienerne er som kjent stolt av sine matskatter, og tirsdag ble den nye beskyttelsesbetegnelsen markert i Den italienske ambassaden i Oslo. Ambassadør Giorgio Novello i Norge understreker at det norske ostemarkedet er viktig for Italia som matnasjon.

- Norge er et rikt land, med høy kjøpekraft blant folk. Samtidig blir nordmenn stadig mer matbevisst. Dere har oppdaget god matkultur, og har noen av de beste unge kokkene i verden. Dette er ikke et enkelt marked å få innpass i for Italia - det krever arbeid. Å få en beskyttet betegnelse

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Del dine beste bilder med Bondebladets lesere på Instagram. Velg «Tagg personer» i Instagram, klikk på bildet og legg til bondebladet eller send bildet til redaksjonen@bondebladet.no
Bondebladet 26.09.2024
Per Harald Grue ledet statens forhandlingsutvalg gjennom 29 jordbruksoppgjør.
Bondebladet 26.09.2024
Sauebonde Guro Libjå med klar oppfordring til alle som ferdast med hund i utmark og fjell om sommaren og hausten.
Bondebladet 26.09.2024
Landbruks- og matministeren tør ikke tidfeste når de mange ubehandlede naturskadesakene er avklart. Men bøndene skal få det de har krav på, forsikrer han.
Bondebladet 26.09.2024
Helle Johannessen (36) studerer økologisk landbruk hjemmefra. Studiet er superpopulært, men hun savner at det tilrettelegges for kompetansebygging for voksne som vil studere hjemme.
Bondebladet 26.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt