Bondebladet
05.07.2016
Blåmuggost fra Piemonte og Lombardia får beskyttet betegnelse i Norge. Fra før har to italienske matprodukter - parmaskinke (Prosciutto di Parma) og parmesanost (Parmigiano Reggiano) - norsk beskyttet opprinnelse.
Nå har også gorgonzolaen fått det. Det betyr at det kun er blåmuggost fra regionene Lombardia og Piemonte som får selge denne osten som Gorgonzola i Norge.
Les merI Italia fikk Gorgonzola beskyttelse alt for 61 år siden.
- Norge et viktig marked
Italienerne er som kjent stolt av sine matskatter, og tirsdag ble den nye beskyttelsesbetegnelsen markert i Den italienske ambassaden i Oslo. Ambassadør Giorgio Novello i Norge understreker at det norske ostemarkedet er viktig for Italia som matnasjon.
- Norge er et rikt land, med høy kjøpekraft blant folk. Samtidig blir nordmenn stadig mer matbevisst. Dere har oppdaget god matkultur, og har noen av de beste unge kokkene i verden. Dette er ikke et enkelt marked å få innpass i for Italia - det krever arbeid. Å få en beskyttet betegnelse