LO-Aktuelt
13.09.2017
- Vi skal selge alt unntatt «nøff'et», er målet for Norges største pølseprodusent.
- Alt må brukes, sier Sebastian Starchurski. Han mater svor-maskinen i skjærehallen på Nortura Tønsberg. Starchurski har kort fartstid på anlegget, men er allerede godt inne i tankegangen om at her sløses det ikke med grisen.
Det er stort fokus i matindustribedriftene på forebygging av matsvinn, også i Nortura. Lønnsomhet er driveren for å jobbe med det, men det handler også om miljø, forteller fabrikkdirektør Therese Ryan i Tønsberg.
- Føtter til Afrika
Vi er på Norges største anlegg for pølseproduksjon. Hver femte pølse som spises i Norge, kommer herfra. Til det trengs det mye gris. Årlig slaktes og skjæres 206 000 griser på anlegget.
Det sier seg nesten selv at det er dårlig butikk å bruke bare skink
Les opprinnelig artikkelDet er stort fokus i matindustribedriftene på forebygging av matsvinn, også i Nortura. Lønnsomhet er driveren for å jobbe med det, men det handler også om miljø, forteller fabrikkdirektør Therese Ryan i Tønsberg.
- Føtter til Afrika
Vi er på Norges største anlegg for pølseproduksjon. Hver femte pølse som spises i Norge, kommer herfra. Til det trengs det mye gris. Årlig slaktes og skjæres 206 000 griser på anlegget.
Det sier seg nesten selv at det er dårlig butikk å bruke bare skink