AddToAny

The Walk - en 8000 kilometer lang teatervandring i flyktningers fotspor

Den 27. juli starter et av de mest ambisiøse offentlige kunstverkene som noen gang har blitt forsøkt avviklet i verden. Den 3,5 meter høye dukken Little Amal legger ut på en vandring fra Gaziantep i Tyrkia til Manchester i England.
Lille Amals vandring går fra den tyrkisk-syriske grensen, gjennom Tyrkia og fortsetter deretter oppover Hellas, Italia, Sveits, Frankrike og Belgia, før ferden etter planen skal avsluttes i England i begynnelsen av november 2021.

Den åtte tusen kilometer lange vandringen er i seg selv ikke så unik - tusenvis av flyktninger har tilbakelagt liknende ruter gjennom Europa siden flyktningkrisen i 2015. Mange av dem har vært mindreårige, helt overlatt til seg selv.

Denne reisen er imidlertid annerledes.

Den skal foretas av en tre og en halv meter høy dukke laget av noen av verdens beste figurmakere. Den anatomisk og teknisk avanserte dukken forestiller et flyktningbarn og går under navnet Little Amal. Kunstverket, som har fått tittelen The Walk, ligger an til å bli det mest omfattende utendørs kunstprosjektet som noen gang er avviklet på verdensbasis.

Verket har som mål å rette oppmerksomheten mot verdens flyktningbarn og redefinere det europeiske narrativet om flyktninger. Initiativtakerne er den britiske organisasjonen Good Chance Theatre i samarbeid med sørafrikanske Handspring Puppet Company og den palestinske regissøren Amir Nizar Zuabi.

Velkomstparade

Hvis en ni år gammel enslig flyktningjente ankom byen du bor i, hvordan hadde du ønsket henne velkommen?

Dette spørsmålet ble stilt kunstnere og sivilsamfunn i 65 ulike byer og stoppesteder langs ruten fra den tyrkiske byen Gaziantep til Manchester i England. Spørsmålet har vekket et så stort engasjement at over to hundre ulike organisasjoner og enda flere kunstnere nå har blitt deltakere, hver med sine svar, i form av utendørs arrangementer, konserter, utstillinger og dans- og teaterforestillinger. På hvert stopp under reisen gjennom Europa vil det finne sted kunstneriske begivenheter som er gratis og åpne for alle. Men hva er egentlig historien bak dukken som skal vandre den lange veien?

Dukkens design er utviklet av Handspring Puppet Company i Cape Town, Sør-Afrika, etter invitasjon fra Good Chance. Handspring produserer ofte teknologisk avanserte figurer, men målet denne gangen var å lage dukken 'low-tech' for å unngå plutselige reparasjonsbehov langs ruten.

Resultatet er en avansert analog figur hvor fire dukkeførere samarbeider om å styre dukkens bevegelser. En av dem befinner seg inne i dukkekroppen og bærer den på skuldrene mens han går på styl

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Et fungerende helsevesen, utdanning for «alle» og statlige institusjoner som sørger for grunnleggende tjenester til befolkningen. Afghanistan har sett store framskritt siden Taliban sist hadde makten.
Bistandsaktuelt 24.09.2021
I Madagaskar har ekstremtørke ført til utstrakt sult. Mange mennesker er avhengige av humanitær hjelp, og andelen ventes å øke i løpet av de nærmeste månedene. - Dette kan fort bli verre, forteller en norsk leder fra det afrikanske landet.
Bistandsaktuelt 24.09.2021
Norfund, statens investeringsfond for utviklingsland, med kjempeinvestering i Baobab+, et selskap som tilbyr solenergi til husstander på landsbygda i Afrika.
Bistandsaktuelt 24.09.2021
Den skjeve fordelingen av koronavaksiner var et viktig tema for afrikanske ledere til FNs generalforsmling i går. Ingen er trygge før vi alle er trygge, var budskapet.
Bistandsaktuelt 24.09.2021
I 2016 ble det signert en historisk fredsavtale mellom den colombianske regjeringen og geriljagruppen FARC.
Bistandsaktuelt 24.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt