AddToAny

Visst pokker er vi hemmet!

Visst pokker er vi hemmet!
Jeg kaller meg hørselshemmet, for det er hva jeg er. Med sterkt nedsatt hørsel og tinnitus på toppen er det en hel del jeg ikke kan.
Mye skyldes at jeg ikke får tilretteleggingen jeg trenger og har krav på. Det henger i sin tur sammen med at oppmerksomheten om hørselshemmedes problemer er ufattelig lav.
Samfunnet rundt har ikke skylden alene. Vi gjør det lett for de normalhørende.
På grunn av jobben som journalist og noen verv, kan jeg ikke velge bort møtearenaer. Jeg må få med meg foredrag og debatter. Iblant er jeg på podiet selv. Der andre går på jobb, kræsjer jeg med dårlig akustikk, manglende teleslynge eller annet utstyr. Noen ganger finnes det slynge, men den er defekt eller møteverten aner ikke hvordan den skrus på.
Når jeg tar det opp, er svaret nesten alltid at jeg er den første som etterlyser slyngen.
Det forteller meg at hørselshemmede, landets største minoritet, enten lar være å oppsøke forsamlinger eller lar være å kreve å bli tatt hensyn til.
Samme problem gjelder selvsagt andre arenaer, som skoler og offentlige kontorer. Slyngen finnes ikke eller fungerer ikke. Og ingen vet noe.
Slik er mitt og mange andre hørselshemmedes liv. Derfor er det bra at HLF-ledelsen nå inviterer til en
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

«Regjeringen vil samordne tjenestetilbudet til skoleelever som har behov for spesiell oppfølging, og foreslår en ordning med barnekoordinatorer. HLF ønsker en egen syns- og audiopedagogtjeneste som følger barna gjennom hele opplæringsløpet. Hvordan vil partiet sikre at disse barna får den oppfølgingen de har behov for?
Din Hørsel 27.08.2021
Mennesker som er rammet av Ménières sykdom sliter i familiære og sosiale sammenhenger. Psykososial oppfølging og rehabilitering kan gi bedre mestring.
Din Hørsel 27.08.2021
Kunnskapsløshet i skolen fører i mange tilfeller til at hørselshemmede elever selv må ta ansvar for å få den tilretteleggingen de har lovmessig krav på. For mange er det en barriere å be om hjelp.
Din Hørsel 27.08.2021
Fagforbundet har mange av sine medlemmer innenfor helsesektoren, og informasjon om hørsel og hørselsproblemer en nå blitt tema i en egen podkast.
Din Hørsel 27.08.2021
Er det mulig å bli forelsket i et par høreapparater? Bare spør filmfotograf Nicholas Lund (31) fra Trondheim, og du får et klart svar.
Din Hørsel 27.08.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt