HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
24.10.2025
To friske portugisere
Nuno Cancela de Abreu, som er 4. generasjon druedyrker, startet Boas Quintas i 1991. Familieprodusenten holder til i Mortágua i regionen Dão. De har senere ekspandert til andre regioner, som Bucelas, Peninsula de Setúbal, Alentejo, Porto og Douro. Hos Bas Quintas står biodiversity høyt. Dette innebærer en naturlig tilnærming til vindyrking. I vinmarkene sprayes det minimalt og det er stort fokus på å beskytte og fremme mangfoldet i dyrelivet og jordsmonnet. Jordsmonnet er sandholdig med granitt, og klimaet er kontinentalt, med varme somre og kalde vintre. Druene i denne vinen er såkalte field blend, som betyr at de vokser sammen i vinmarkene. Vinmarkene er omgitt av fjell med store temperaturforskjeller mellom natt og dag. Druene høstes for hånd og fraktes til vineriet, hvor alle stilkene fjernes. Skallene fjernes etter ca. 8 dager, for å beholde den delikate, lette stilen og lyse farven. Vinen lagres videre 12 måneder på ståltank før tapping. Flaske med naturkork. Lys rød «Pinot Noir» farve, Fruktig aroma av røde bær. Fruktig smak, litt syre. Myke tanniner.
Heyday Wines lanserte Wisdom Tree White BIB i september. Vinen er laget på druene Encruzado, Bical og Malvasia, og passer perfekt til sjømat, fisk og sushi. Druene i denne vinen er dyrket i vinregionen Dão i Portugal. Jords
Gå til medietHeyday Wines lanserte Wisdom Tree White BIB i september. Vinen er laget på druene Encruzado, Bical og Malvasia, og passer perfekt til sjømat, fisk og sushi. Druene i denne vinen er dyrket i vinregionen Dão i Portugal. Jords


































































































