Kjøttbransjen
30.01.2025
Når Geir Pollestad spiser på restaurant, vil han vite om biffen er norsk eller ikke. Nå går ministeren inn for merkeordning for norsk mat.
- Smått absurd, sier landbruks- og matministeren.
Han snakker om at når han går i dagligvarebutikken, får han vite om biffen er norsk eller ikke - men at det ikke er slik på restaurant.
Gjemt på konferanse
- Hvis jeg er på en konferanse eller et møte der det blir servert lunsj, er det vanskelig å vite om kjøttet er norsk. Det vi vet, er at veldig mye av kjøttet som blir importert til Norge, finner sin avsetning og blir solgt på den måten. Da vet ikke folk hva de spiser, sier Pollestad.
Nå vil han ha på plass en merkeordning for norsk mat på restaurant og storkjøkken.
Det er en del av oppskriften ministeren har presentert for hvordan Norge skal få mer lokalmat og lokalt drikke.
I nettavisene har du kanskje lest om alkoholsalg fra går
Gå til medietHan snakker om at når han går i dagligvarebutikken, får han vite om biffen er norsk eller ikke - men at det ikke er slik på restaurant.
Gjemt på konferanse
- Hvis jeg er på en konferanse eller et møte der det blir servert lunsj, er det vanskelig å vite om kjøttet er norsk. Det vi vet, er at veldig mye av kjøttet som blir importert til Norge, finner sin avsetning og blir solgt på den måten. Da vet ikke folk hva de spiser, sier Pollestad.
Nå vil han ha på plass en merkeordning for norsk mat på restaurant og storkjøkken.
Det er en del av oppskriften ministeren har presentert for hvordan Norge skal få mer lokalmat og lokalt drikke.
I nettavisene har du kanskje lest om alkoholsalg fra går