AddToAny

Verdien av å stille som mentor

Berit Bjerknes ser på mentorrelasjonen med Safaa Albattrawi som gjensidig læring med stort utbytte for begge parter. Foto: Per-Jan Brekke.
I dagens arbeidsliv har en stor andel ansatte solid kunnskap gjennom høy og lang utdanning - kunnskap som er vel dokumentert i CV og LinkedIn-profil. Men hvordan står det til med den kompetansen som ikke er fullt så opplagt og tilgjengelig - nemlig innsikt og skjønn?

Innsikt og skjønn er i mange tilfeller avgjørende kunnskap for å ta gode beslutninger rundt krevende utfordringer. Det er egenskaper vi normalt kun kan tilegne oss gjennom erfaring og tiden som går.

Mange som har oppnådd suksess i livet - i idrett eller business - har hatt gode trenere eller mentorer underveis. De har valgt å være åpne for veiledning, bli bevisst egne styrker og egenskaper, og de har tålt å bli pirket i. De har tatt imot hjelp fra en mer erfaren person for å jobbe med egen utvikling. Noen har mentorer hele livet og støtter seg på nye mentorer ut fra hvor de er i karrieren sin - noen som utfordrer og har den erfaringen de trenger i den fasen de er i.

En mentor kan gjøre en stor forskjell for en dyktig medarbeider som virksomheten ønsker å utvikle. Mange høyskoler og virksomheter har egne mentorprogram. Econa tilbyr mentorprogram til sine medlemmer. Faktum er at det er den den eldste formen for lærings-/utviklingsprosess satt i system og etablert mange steder i det norske arbeidslivet de senere år.

Hva er en mentor?

En mentor har erfaring, integritet og innflytelse i sitt miljø, og fungerer som veileder og samtalepartner for en person som ønsker jobb- og karriereutvikling. Møtene skal bære preg av gjensidig læring, erfaringsutveksling, nettverksbygging og synliggjøring av kompetanse.

Hva kreves av en mentor?

Det kan være ulike kriterier og kvalifikasjoner som etterspørres i de ulike mentorprogrammene, men generelt sett er det viktig med relevant arbeidslivserfaring. En mentor må være åpen, inkluderende, imøtekommende, faglig nysgjerrig og kunne kommunisere. En mentor må ha mulighet til å sette av tid uten kompensasjon og være villig til å dele erfaringer og nettverket sitt.

Dette sier mentorene om eget utbytte

meningsfylt å spille andre gode, dele erfaring og kunnskap

inspirerende med personer som er motivert for å utvikle seg

ledelse fra en ny vinkel, utvikler egne lederferdigheter

utvidet horisont, innsikt i hvordan unge mennesker tenker

ny læring: en person født etter 1980 (millennials), er født «online»

får anerkjennelse for sine mentorferdigheter

Gjennom samtaler og sparring med mentor har mange tatt kvantesprang i egen utvikling, mestring og prestasjoner og skapt stor verdi for seg selv og sin arbeidsgiver.

Dersom dette treffer deg i hjertet: Still deg til disposisjon som mentor, og gjør en forskjell i noens liv!

https://www.magma.no/-pa-tide-a-fa-deg-en-mentor

1: Ref. undersøkelse i mentorprogrammet for bachelorstudenter på Universitetet i Sørøst-Norge 2018-19.

Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Hvordan blir de neste dagene, ukene og månedene er spørsmålene vi har stilt oss i to måneder nå. Norge preges av stor usikkerhet, noe som har endret tankene, jobbene og refleksjonene våre.
Magma 21.04.2020
Sammendrag Artikkelen drøfter hvordan virksomheter best mulig møter utfordringene som følger av en rask teknologisk utvikling.
Magma 21.04.2020
- en sammenligning med lignende krav i sikkerhetsloven og personopplysningsloven
Magma 21.04.2020
Teknologiutvikling skjer så raskt at lovgivere og myndigheter ofte blir hengende etter. Dette kan føre til både mangel på regulering og utdaterte regelverk. Uten tilstrekkelige føringer fra regelverket blir det desto viktigere at ledere tar ansvar for bedriftens teknologiske utvikling.
Magma 21.04.2020
PANDEMIEN COVID-19 er en global systemisk krise som både er en trussel for liv og helse, virksomheters overlevelse, og samfunnets motstandskraft.
Magma 21.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt