AddToAny

Verdien av å stille som mentor

Berit Bjerknes ser på mentorrelasjonen med Safaa Albattrawi som gjensidig læring med stort utbytte for begge parter. Foto: Per-Jan Brekke.
I dagens arbeidsliv har en stor andel ansatte solid kunnskap gjennom høy og lang utdanning - kunnskap som er vel dokumentert i CV og LinkedIn-profil. Men hvordan står det til med den kompetansen som ikke er fullt så opplagt og tilgjengelig - nemlig innsikt og skjønn?

Innsikt og skjønn er i mange tilfeller avgjørende kunnskap for å ta gode beslutninger rundt krevende utfordringer. Det er egenskaper vi normalt kun kan tilegne oss gjennom erfaring og tiden som går.

Mange som har oppnådd suksess i livet - i idrett eller business - har hatt gode trenere eller mentorer underveis. De har valgt å være åpne for veiledning, bli bevisst egne styrker og egenskaper, og de har tålt å bli pirket i. De har tatt imot hjelp fra en mer erfaren person for å jobbe med egen utvikling. Noen har mentorer hele livet og støtter seg på nye mentorer ut fra hvor de er i karrieren sin - noen som utfordrer og har den erfaringen de trenger i den fasen de er i.

En mentor kan gjøre en stor forskjell for en dyktig medarbeider som virksomheten ønsker å utvikle. Mange høyskoler og virksomheter har egne mentorprogram. Econa tilbyr mentorprogram til sine medlemmer. Faktum er at det er den den eldste formen for lærings-/utviklingsprosess satt i system og etablert mange steder i det norske arbeidslivet de senere år.

Hva er en mentor?

En mentor har erfaring, integritet og innflytelse i sitt miljø, og fungerer som veileder og samtalepartner for en person som ønsker jobb- og karriereutvikling. Møtene skal bære preg av gjensidig læring, erfaringsutveksling, nettverksbygging og synliggjøring av kompetanse.

Hva kreves av en mentor?

Det kan være ulike kriterier og kvalifikasjoner som etterspørres i de ulike mentorprogrammene, men generelt sett er det viktig med relevant arbeidslivserfaring. En mentor må være åpen, inkluderende, imøtekommende, faglig nysgjerrig og kunne kommunisere. En mentor må ha mulighet til å sette av tid uten kompensasjon og være villig til å dele erfaringer og nettverket sitt.

Dette sier mentorene om eget utbytte

meningsfylt å spille andre gode, dele erfaring og kunnskap

inspirerende med personer som er motivert for å utvikle seg

ledelse fra en ny vinkel, utvikler egne lederferdigheter

utvidet horisont, innsikt i hvordan unge mennesker tenker

ny læring: en person født etter 1980 (millennials), er født «online»

får anerkjennelse for sine mentorferdigheter

Gjennom samtaler og sparring med mentor har mange tatt kvantesprang i egen utvikling, mestring og prestasjoner og skapt stor verdi for seg selv og sin arbeidsgiver.

Dersom dette treffer deg i hjertet: Still deg til disposisjon som mentor, og gjør en forskjell i noens liv!

https://www.magma.no/-pa-tide-a-fa-deg-en-mentor

1: Ref. undersøkelse i mentorprogrammet for bachelorstudenter på Universitetet i Sørøst-Norge 2018-19.

Gå til mediet

Flere saker fra Magma

NYLIG GJORDE vi en kartlegging der vi spurte om hvorfor dere er medlemmer i Econa, hva dere synes om foreningen, og hvilke behov dere ønsker at vi skal dekke.
Magma 29.10.2019
INTRODUKSJON
Magma 29.10.2019
Åtte av ti aspirerende økonomer ønsker å bli ledere, og mest av alt vil de jobbe i Nordea. Ingen av de store revisjons- og konsulenthusene står på ti-på-topp-listen.
Magma 29.10.2019
Fra etableringen i 1905 har Hydro vært gjennom store endringer, og har produsert alt fra gjødsel til sjokolade, laks, magnesium, olje og gass og i dag - aluminium. Hovedkontoret ligger fremdeles i Norge. Men med årene har selskapet spredt sine 35 000 ansatte ut over 40 ulike land, og i dag leder Hilde Merete Aasheim et globalt konsern.
Magma 29.10.2019
- Det ser ut som både arbeidsgivere og de ansatte selv er mer positive til å jobbe lenger og holde seg oppdatert, sier administrerende direktør i Econa, Nina Riibe.
Magma 29.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt