AddToAny

Ungdomspartiene: Demokratistøtte viktigere enn noensinne

MENINGER: Etter mange tiår med global, demokratisk vekst, står nå et økende antall av verdens demokratier overfor dystre utsikter.
International IDEAs ferske rapport om demokratiets tilstand melder om en tydelig tilbakegang i demokratisk kvalitet i en rekke land. Vi ser disse utfordringene i land som Hong Kong og Egypt, og i økende grad i vårt eget nabolag, i Polen, Ungarn og på Vest-Balkan.

Til tross for disse urovekkende tendensene ser vi at Norges demokratistøttetiltak i dag kun utgjør 6 prosent av Norges totale bistand til styresett og sivilsamfunn.[1] Som ungdomspartier mener vi at støtten til politiske institusjoner synes viktigere enn noen gang, og burde ha en tydeligere plass i norsk utviklingspolitikk. Et land som Norge har mulighet - og dermed også et ansvar - for å bidra i kampen for fortsatt demokratisering verden over.

Demokratiske verdier for fall?

De mange markeringene av at det i disse dager er 30 år siden Berlin-murens fall har nok en gang minnet oss på de demokratiske premissene som ligger til grunn for at vi kan leve et fritt og trygt liv i dagens Norge. Murens fall var bare starten på en lang rekke demokratiske milepæler og den folkelige optimismen om en friere verden var

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Det har rukket å bli formiddag før Osama Bin Laden forlater sitt mørke og kummerlige lille hus. Som vanlig er han iført hvit turban og en hvit kappe med militærjakke over.
Bistandsaktuelt 20.09.2020
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide hadde onsdag et møte med Taliban-topp mulla Baradar. Han er en av topplederne i opprørsbevegelsen og grunnla Taliban sammen med mulla Omar.
Bistandsaktuelt 18.09.2020
Det danske firmaet Try Medics tilbyr ufaglært norsk ungdom å oppleve sykehus i Uganda og Zanzibar fra innsiden for «å finne ut om legeyrket er noe for dem.» Ungdommene forteller om svært sterke opplevelser og møter med sårbare pasienter.
Bistandsaktuelt 18.09.2020
AFRIKA I HISTORIENS LYS: Winston Churchill har blitt hyllet for sin anti-fascistiske kamp. Dét hindret han ikke i å utføre tortur, massakrer, internering og teppebombing i koloniene, skriver Tore Linné Eriksen.
Bistandsaktuelt 18.09.2020
Entebbe General Hospital, som ligger like utenfor Ugandas hovedstad Kampala, er et av sykehusene som samarbeider med Try Medics. Sykehuset er offentlig og har rundt 200 sengeplasser.
Bistandsaktuelt 18.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt