AddToAny

UiO-styrevalget: På dette fakultetet stemte bare én person

Ni av ti droppet UiO-styrevalget for midlertidige vitenskapelige ansatte. Tiden er moden for å tenke nytt, konstaterer styrerepresentant Anniken Hotvedt Sundby.
Oppslutningen om årets UiO-styrevalg for midlertidige vitenskapelige ansatte var i år på rekordlave 9,23 prosent. I fjor var den 16,9 prosent.

I rene tall innebærer det at 222 av 2406 personer stemte i valget. 68 personer hadde valgvinner Isabel Viola Kreis som førstepreferanse.

Hvorfor lot så mange være å stemme? En postdoktor på TF begrunner det slik overfor Uniforum: «until I received your email yesterday, I was unaware that there was even an election on».

Andre forklarer fraværet av engasjement på andre måter.

Jevnt dårlig oppslutning

Ingen av fakultetene og enhetene skiller seg ut i veldig positiv retning, går det fram av en oversikt over valgdeltakelsen som Uniforum har fått innsyn i (se faktaboks lenger ned).

Særlig lite imponerende var oppmøtet på noen av de minste fakultetene:

På Det teologiske fakultet (TF) stemte bare én person. På Det odontologiske fakultet (OD) stemte to.

For å finne ut mer om hvorfor så få på TF og OD stemte, sendte Uniforum ut en uvitenskapelig spørreundersøkelse på norsk og engelsk. Selv om kategorien også omfatter andre stillingskoder, ble e-posten av praktiske årsaker sendt til stipendiater og postdoktorer (17 på TF og 29 på OD).

Undersøkelsen viste seg å engasjere omtrent like lite som styrevalget. Bare to personer fra hvert fakultet svarte tilbake. Halvparten av de fire som svarte, hadde for øvrig stemt i valget.

Undersøkelsen ble også sendt til 14 stipendiater og postdoktorer ved Institutt for medier og kommunikasjon på HF. Herfra svarte ingen.

Nederst i saken kan du lese hvorfor folk på TF og OD stemte - eller lot være.

FRAFALL OGSÅ HER: - UiODoc arrangerer jevnlig frokostmøter og andre samlinger. Men verken her eller i årsmøtet vi nylig gjennomførte, har det dukket det opp like mange som tidligere, sier UiODoc-styremedlem Reetika Joshi. (f oto:UiO)

Færre dukker opp på arrangementer

Postdoktor Reetika Joshi ved Institutt for teoretisk astrofysikk er styremedlem i stipendiat- og postdoktorforeningen UiODoc, og sitter i tillegg i UiOs sentrale valgstyre.

Joshi har ikke noe klart svar på hvorfor valgdeltakelsen har falt såpass mye sammenlignet med fjoråret og året før. Men hun har merket seg at det dårlige oppmøtet sammenfaller med en annen tendens:

- UiODoc arrangerer jevnlig frokostmøter og andre samlinger. Men verken her eller i årsmøtet vi nylig gjennomførte, har det dukket det opp like mange som tidligere. Oppmøtet på årsmøtet var rett og slett overraskende lavt, beskriver postdoktoren.

- Vi pleier å promotere styrevalget på disse arrangementene. Men når det ikke er så mange til stede, får vi heller ikke spredt informasjonen like godt, poengterer hun.

UiODoc sender jevnlig ut et nyhetsbrev som interesserte kan melde seg på. Derimot har de ingen mulighet til å sende ut felles e-poster til alle i gruppen, forklarer postdoktoren videre.

Valgstyremøter på engelsk

Joshi spør seg dessuten om ikke hele valget gikk unna litt vel raskt. Først ble

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Det var førsteamanuensis Ingunn Björnsdóttir ved Farmasøytisk institutt som ble knivstukket av en 23 år gammel student i Gydas vei den 24. august i år.
Uniforum 25.09.2023
Om få år kan dei digitale læringsverktøya Canvas og Inspera bli skifta ut på UiO.
Uniforum 25.09.2023
Politiet dropper spionsiktelsen mot en 25 år gammel mann fra Malaysia. Det er mistanke om forsøk på en mengde grove bedragerier, ifølge Økokrim, melder NRK. Mannen er student, men ikke ved et norsk lærested.
Uniforum 22.09.2023
Studenten som er siktet for drapsforsøk og kroppsskade etter å ha gått til angrep på to UiO-ansatte, er varetektfengslet for fire nye uker, melder Khrono.
Uniforum 22.09.2023
- Det er ein stor dag å vera rektor, sa Svein Stølen då forskingssenteret Senter for Planetær Beboelighet blei offisielt opna i går. Og senterdirektørane Trond H.
Uniforum 21.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt