Nå har UiO-ledelsen laget et for arbeidsgruppen som skal utrede om en fusjon har noe for seg. Allerede før mandatet er ferdigstilt, er risikovurderingen av hvordan utredningen kan påvirke arbeidsmiljøet så godt som unnagjort. I ventes det en ny sak i universitetsstyret.
Da skulle vel alt være klart for å gå videre med prosessen?
Se de mulige gevinstene som foreslås utredet nederst i saken
- Uholdbar belastning
De siste årene har vært tøffe for ansatte på OD-fakultetet. Fakultetet har satt i gang en rekke krevende prosesser for å rydde opp i sitt store økonomiske underskudd. Ikke minst derfor ble det mye da UiO-ledelsen presenterte dem for en vagt begrunnet idé om fusjon med Det medisinske fakultet.
Blant de mange kritikerne av UiO-ledelsens framgangsmåte, var fagforeningen. Men akkurat nå er det ikke fusjonsutredningen som bekymrer nestleder Axel Hjelme aller mest.
OD-fakultetet har nemlig fått seg, Opus. Oppstarten for snart to måneder siden har ikke akkurat gått på skinner, ifølge tilbakemeldingene han har fått.
- Situasjonen på klinikken er såpass prekær nå at folk ikke har overskudd til å tenke på prosessen rundt den mulige sammenslåingen. Innføringen av Opus tar all oppmerksomhet og tid, sier Hjelme.
Nøyaktig hvor stort omfanget av problemene er, har han foreløpig ikke oversikt over:
- Men etter det vi har fått beskrevet, er belastningen på en del ansatte ganske uholdbar. Så dette er NTLs hovedfokus på OD nå.
NØDVENDIG MEDISIN?: - Det har over tid vært mange problemer på OD. Men det er ikke dermed gitt at sammenslåing med medisin er den beste løsningen, sier NTL-nestleder Axel Hjelme.
Risikovurderingen er gjennomført
Kan det at mange på OD nå har en ny bekymring på topp, også skyldes at de har slått seg til ro med den mulige fusjonen med medisin? At utredningen rett og slett ikke plager dem så mye lenger?
Hjelme tror ikke det. Etter at prosessen