AddToAny

Nok en utfordring har meldt seg på OD-fakultetet

Risikovurderingen er unnagjort. Mandatet for utredningen er nesten ferdig. Alt burde egentlig ligge til rette for en god prosess videre. Men noe har dukket opp.
Den omstridte prosessen som kan ende med en sammenslåing av fakultetene odontologi og medisin fikk universitetsstyrets like før sommeren.

Nå har UiO-ledelsen laget et for arbeidsgruppen som skal utrede om en fusjon har noe for seg. Allerede før mandatet er ferdigstilt, er risikovurderingen av hvordan utredningen kan påvirke arbeidsmiljøet så godt som unnagjort. I ventes det en ny sak i universitetsstyret.

Da skulle vel alt være klart for å gå videre med prosessen?

Se de mulige gevinstene som foreslås utredet nederst i saken

- Uholdbar belastning

De siste årene har vært tøffe for ansatte på OD-fakultetet. Fakultetet har satt i gang en rekke krevende prosesser for å rydde opp i sitt store økonomiske underskudd. Ikke minst derfor ble det mye da UiO-ledelsen presenterte dem for en vagt begrunnet idé om fusjon med Det medisinske fakultet.

Blant de mange kritikerne av UiO-ledelsens framgangsmåte, var fagforeningen. Men akkurat nå er det ikke fusjonsutredningen som bekymrer nestleder Axel Hjelme aller mest.

OD-fakultetet har nemlig fått seg, Opus. Oppstarten for snart to måneder siden har ikke akkurat gått på skinner, ifølge tilbakemeldingene han har fått.

- Situasjonen på klinikken er såpass prekær nå at folk ikke har overskudd til å tenke på prosessen rundt den mulige sammenslåingen. Innføringen av Opus tar all oppmerksomhet og tid, sier Hjelme.

Nøyaktig hvor stort omfanget av problemene er, har han foreløpig ikke oversikt over:

- Men etter det vi har fått beskrevet, er belastningen på en del ansatte ganske uholdbar. Så dette er NTLs hovedfokus på OD nå.

NØDVENDIG MEDISIN?: - Det har over tid vært mange problemer på OD. Men det er ikke dermed gitt at sammenslåing med medisin er den beste løsningen, sier NTL-nestleder Axel Hjelme.

Risikovurderingen er gjennomført

Kan det at mange på OD nå har en ny bekymring på topp, også skyldes at de har slått seg til ro med den mulige fusjonen med medisin? At utredningen rett og slett ikke plager dem så mye lenger?

Hjelme tror ikke det. Etter at prosessen

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Regjeringen er opptatt av å gi universitetene og høyskolene gode rammer til å forme lærerutdanningene. Nå skal en ny ekspertgruppe se nærmere på hvordan styringen kan bli mer overordnet.
Uniforum 28.09.2023
Universitetet i Oslo faller på den siste rangeringen til Times Higher Education. Samtidig går det oppover med NTNU, melder Khrono. I fjor ble UiO rangert som Nordens sjette beste universitet, men i år faller det ned til åttendeplass.
Uniforum 27.09.2023
- Politikk er skeivt fordelt. Men i eit liberalt demokrati kan me ikkje forby nokon å påverka. Å ha eit lobbyregister kunna vera eit sunt steg, foreslår statsvitskapsprofessor Sirianne Dahlum.
Uniforum 27.09.2023
Vibeke Roggen rakk så vidt å sikre seg tittelen professor i latin før hun gikk av med pensjon.
Uniforum 27.09.2023
Det var førsteamanuensis Ingunn Björnsdóttir ved Farmasøytisk institutt som ble knivstukket av en 23 år gammel student i Gydas vei den 24. august i år.
Uniforum 25.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt