AddToAny

UiO-forskere om koronaåret 2020: - Studentenes kriserespons var å mestre situasjonen

UiOs studentundersøkelse, lagt frem denne uken, viser at studentene trosset økt stress og dårligere arbeidsforhold under den første nedstengingen.
- I sum så har UiO-studentene håndtert pandemien og studiene sine på en adekvat måte. Det er positivt. Mange har stått på. Det har selvsagt vært økt stress, som kan slå ut noe på studentenes helsetilstand, men til tross for det har de studert og greid å opprettholde tilnærmet normal studieprogresjon, sier professor Sten Ludvigsen ved Institutt for pedagogikk ved UiO.

Studien er utformet sammen med professor Helge Ivar Strømsø fra samme institutt, og førsteamanuensis Knut Inge Fostervold ved Psykologisk institut. Studien tar for seg studentenes opplevelse av den første nedstengingen, våren 2020.

- UiO-studentene har hatt en høy grad av faglig motivasjon gjennom pandemien. Det er et veldig positivt funn at studentene har greid seg så godt gjennom hele den våren, sier Ludvigsen.

Undersøkelser fra våren 2021, som ennå ikke er grundig gjennomgått, antyder samme tendens. Fostervold, Strømsø og Ludvigsen har utviket en modell hvor stress, bosituasjon og faglig motivasjon settes i forhold til blant annet prokrastinering og effektiv tidsbruk på studiene.

INNSATS: Studenter har lagt ned like mye tid og innsats som før, forteller professor Sten Ludvigsen.

Stress hadde liten effekt på prestasjonene

- Stress har betydning for hvor mye tid en bruker på selvstudier. Jo mer stresset en er, jo flere timer bruker en på de studiene. Så ser vi at økt stress kan f

Les mer

Flere saker fra Uniforum

UiO-rektoratet ber folk om å føreslå kandidatar til UiOs menneskerettspris for 2022. - Det ligg ingenting i vegen for at også folk utanfor universitetet kan føreslå kandidatar, seier prorektor Åse Gornitzka.
Uniforum 25.01.2022
Det at det finnes emeritus-posisjoner er fint, så en kan gli ut av det med sakte fart, late som en er med samtidig som det er et selvbedrag. Skuta seiler så bra videre uten deg, skriver professor emerita Johanne Sundby.
Uniforum 24.01.2022
Frå våren av vert det to alternative vegar til lærarutdanninga. No må søkarar enten ha minst 40 skulepoeng og karakteren 3 i matematikk og norsk, eller minst 35 skulepoeng, 3 i norsk og 4 i matematikk.
Uniforum 24.01.2022
Først sa regjeringen nei til strøm-støtte for studenter, senere ble det meldt at støtten hovedsakelig skulle være lån og i løpet av helgen meldte de at de gir støtten på 3000 kroner som stipend. Det meldte VG, ifølge Universitetsavisa.
Uniforum 24.01.2022
Charlotte Wiik startet sin arbeidskarriere som megler i sjøforsikring på Manhattan, men så tok kunstinteressen overhånd. Nå forvalter hun den store kunstsamlingen til Universitetet i Oslo.
Uniforum 24.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt