AddToAny

Ubegrunnede anklager fra OUS' advokat i varslersaken

Ubegrunnede anklager fra OUS' advokat i varslersaken
Innlegget til OUS-advokat Arne Moland inneholder en rekke ubegrunnede anklager. Det skriver professor i medisinsk etikk, Jan Helge Solbakk i tilsvaret til kritikken mot ham og forskningsombud Peter Kierulf.
TILBAKEVISER: Professor Jan Helge Solbakk tilbakeviser kritikken mot ham og forskningsombud Peter Kierulf fra Oslo universitetssykehus' advokat Arne Moland.

Foto: Ola Sæther

Advokat Arne Moland kommer i et leserinnlegg i UNIFORUM 24.03 med en voldsom skyllebøtte mot undertegnedes og forskningsombud Peter Kierulfs engasjement i saken om en ung, kvinnelig syrisk forsker som gikk til rettssak mot sin tidligere arbeidsgiver OUS.

Innlegget inneholder en hel rekke ubegrunnede påstander. Det påstås for det første at undertegnede og Kierulf utelukkende har basert oss på den unge forskerens 'fortelling', og at vi dertil har avvist alle anmodninger fra OUS om møte der sykehuset ønsket å redegjøre for sitt syn på saken for disse to. Dette medfører ikke riktighet.

I et leserinnlegg i UNIFORUM 28.02.17 skriver forskningsombudet følgende om sine møter med partene: På vanlig måte, slik jeg arbeider som forskningsombud, inviterte jeg begge parter til samtaler; først PhD-kandidaten til separat møte, og kort tid etter hennes veileder til separat møte. Jeg mottok dokumentasjon fra begge sider. Endelig inviterte jeg begge parter til et fellesmøte med meg. I det sistnevnte møtet ombudet nevner, deltok også undertegnede.

I sin vitneforklaring ble ombudet stilt følgende spørsmål av advokat Moland: Hva er det som gjør at du har forkastet hans synspunkter [forskerens tidligere veileder] og festet lit til [forskeren]? Hvorfor hører du ikke på det han har å si om anklagene om såkalte gjengjeldelser, kasting av cellekulturer og forskningsjuks?. På det svarte ombudet: Godt spørsmål. Min vurdering av ham, er at han i mange saker har opptrådt med forklaringer jeg ikke har festet lit til, sa Kierulf (UNIFORUM, 9.03.17).

I sin vitneforklaring hevdet lederen for laboratoriet (som hadde vært stipendiatens biveileder) at han flere ganger hadde bedt om et møte med forskningsombudet, men hadde blitt avvist. O

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Det er vanskelig å se at den akademiske frihet generelt skal kunne overprøves med basis i strategien, men det er naturligvis utmerket at man unngår formuleringer som kan mistolkes, i verste fall misbrukes.
Uniforum 15.10.2021
No er det heilt klart, Noregs nye forskings- og høgare utdanningsminister heiter Ola Borten Moe og er første nestleiar i Senterpartiet. Og i ettermiddag flytta han inn på statsrådskontoret i Kunnskaps-departementet.
Uniforum 14.10.2021
Halvparten av UiOs fakulteter er usikre på klimastrategiutkastets forenlighet med akademisk frihet. Høringen avdekker også skepsis mot å utdanne endringsaktører.
Uniforum 14.10.2021
UiO-professor Jan Helge Solbakk meiner det er ei uheldig timing med debatt om auken i talet på utanlandske forskarar, samtidig som ein ser politiske strøymingar i ei brunare retning i Europa. Han får motbør frå professorkollega Øyvind Østerud.
Uniforum 14.10.2021
Universitetet i Oslo er mellom dei 51 beste universiteta i verda om du skal studera samfunnsvitskaplege fag. Det slår Times Higher Education klart i 2022-rangeringa over universitetsfag.
Uniforum 13.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt